Početna - IZDVOJENO - Domoljubna koalicija predala izborne liste
karamarko
Foto: Facebook

Domoljubna koalicija predala izborne liste

Predsjednici stranaka Domoljubne koalicije (HDZ, HSS, HSP-AS, BUZ, HSLS, Hrast, HDS i ZDS) predali su u ponedjeljak poslijepodne izborne liste Državnom izbornom povjerenstvu (DIP).

HDZ-ove izborne liste nisu doživjele prevelike promjene u odnosu na ono što se proteklih dana najavljivalo. Najveće je iznenađenje što će u drugoj izbornoj jedinici prvi na listi biti Miroslav Tuđman, a vrh HDZ-a odlučio je njega istaknuti na to mjesto jer je general Mladen Markač zbog zdravstvenih razloga odbio nositi tu izbornu jedinicu.

U desetoj izbornoj jedinici prvi je pak general Damir Krstičević, iako se planiralo da to bude župan Zlatko Ževrnja. Iako je bilo planirano da u desetoj izbornoj jedinici na desetom mjestu kao kandidat HSS-a bude Stipe Gabrić Jambo, on je ipak na Karamarkovu intervenciju maknut. U šestu izbornu jedinicu na drugo mjesto, kao odgovor SDP-ovu ministru financija Borisu Lalovcu, ide ekonomist Goran Marić. Politički tajnik HDZ-a Tomislav Čuljak po svojoj je želji tek četvrti u 5. izbornoj jedinici jer je na taj način htio smiriti borbu za mjesta na listama, piše Večernji list.

Šef HDZ-a Tomislav Karamarko poručio je kako očekuje uvjerljivu pobjedu 8. studenoga.

– Ovo je koalicija koja se dokazala i dokazuje već tri i pol godine uvjerljivim pobjedama, ne vidim razlog da ne pobijedimo – izjavio je.

Karamarko kaže da su izborne liste i HDZ-a i partnera kvalitetne te da imaju i kvalitetan program. Imamo, dodaje,  i lošu Vladu pa ne vidi zašto Domoljubna koalicija ne bi pobijedila. Predsjednik HDZ-a očekuje da će njegova koalicija u Saboru imati natpolovičnu većinu (76 mandata), nastojat će, najavljuje, da to bude i više.

– Imamo jak teren, kapilarno jako dobro djelujemo – rekao je Karamarko.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...