Početna - IZDVOJENO - Domoljubna koalicija prikupila gotovo 2,5 milijuna kuna donacija
Velika-Gorica
Foto: domoljubna.hr

Domoljubna koalicija prikupila gotovo 2,5 milijuna kuna donacija

HDZ-ova Domoljubna koalicija u ponedjeljak je objavila izvješća iz kojih proizlazi da su u kampanji do sad prikupili gotovo 2,5 milijuna kuna donacija, a potrošili nešto manje od 3,9 milijuna kuna, a na činjenicu da im je glavni oponent, SDP-ova koalicija Hrvatska raste na kampanju već potrošila 10 milijuna kuna odgovaraju – svatko troši onoliko koliko ima.

“Danas smo objavili izvješće, koje smo Državnom izbornom povjerenstvu predali u zakonskom roku. Prikupili smo 2 milijuna i 477 tisuća kuna donacija, a imali smo trošak po svim izbornim jedinicama 3 milijuna i 880 tisuća kuna”, rekla je jučer novinarima direktorica HDZ-ove kampanje Josipa Rimac.

Naglasila je kako su donacije uglavnom prikupljene kroz donatorske večere te, a očekuje da će HDZ do kraja kampanje na taj način prikupiti još novca, budući da skupovi u Splitu i Zadru tek slijede.

Tvrdnje da HDZ donatore “vuče za rukav”kako je izjavio SDP Rimac nije željela komentirati. “Ne želim komentirati buduću oporbu, samo mogu reći da je to naš način i stil komunikacije s našim biračkim tijelom i simpatizerima, što se pokazalo itekako uspješno”, rekla je.

Sudionici parlamentarnih izbora bili su dužni do subote, 31. listopada DIP-u dostaviti izvješća o donacijama koje su primili za financiranje izborne promidžbe i o troškovima promidžbe. Najkasnije do ponoći 2. studenoga ta izvješća moraju učiniti dostupnim javnosti, dakle objaviti ih na svojim web stranicama ili u dnevnom tisku.

Donacije, pak, mogu prikupljati do završetka izborne promidžbe, dakle do ponoći, 6. studenoga, a cjelovita izvješća o financiranju kampanje za parlamentrane izbore, dužni su podnijeti 30 dana nakon održanih izbora, zaključno do 8. prosinca

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...