Početna - IZDVOJENO - Dragovoljna predaja i pronalazak eksplozivnih sredstava

Dragovoljna predaja i pronalazak eksplozivnih sredstava

U protekla dva dana na području nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske građani su pronašli i dragovoljno predali policiji različita minsko-eksplozivna sredstava.

Trojica građana s područja Gorskog kotara i otoka Krka dragovoljno su predala 80 komada različitog streljiva, 12 komada detonirajućih kapisli te dijelove pištolja.

U isto vrijeme građanin je na šumskom području Drenove pronašao zaostalu minu iz II. svjetskog rata.

Navedena sredstva preuzeli su i pohranili do uništenja policijski službenici Protueksplozijskog odjela.

Zahvaljujemo ovim savjesnim građanima i ujedno napominjemo kako je u sklopu akcije „Manje oružja – manje tragedija“ moguće bez ikakvih prekršajnih ili kaznenih sankcija dragovoljno predati sve vrste oružja i eksplozivnih sredstava.

Posebno molimo građane da takva sredstva ne ostavljaju na odlagalištima otpada ili na drugim otvorenim prostorima u prirodi kao što su šume, rijeke, jezera, more jer time ugrožavaju živote drugih ljudi.

 

Za dragovoljnu predaju oružja i ostalih eksplozivnih sredstava dovoljno je nazvati policiju na broj 192 ili najbližu policijsku postaju.

Po pozivu će na adresu građana doći policijski službenici u civilnoj odjeći i s vozilom bez oznaka čime se građanima jamči anonimnost, kao i sigurno preuzimanje tih sredstva.

 

Više informacija o predaji oružja i provedbi Akcije mogu se dobiti putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Lumberov maškarani tanac

U subotu 15.2.2020. u Gervaisu Maškarani tanac u organizaciji najstarije opatijske karnevalske grupe Lumberi garantira dobru zabavu uz Funbox band, ...