Početna - IZDVOJENO - Drugo svjetsko prvenstvo u “potapanju brodova”, Rijeka
potapanje brodova
web

Drugo svjetsko prvenstvo u “potapanju brodova”, Rijeka

Drugo Svjetsko prvenstvo u potapanju brodova, Battleship Fiume 2015.,održat će se u Rijeci 24. listopada, a donosi brojne novitete. Organizatori iz Društva sportske rekreacije Primorje najavlili su ovo događanje.

Ivan Milatić predstavio je nove ovogodišnje sadržaje – igre, prezentacije, interaktivne izložbe, radionicu izrade kareta, revijalno natjecanje u gađanju iz štukalnica te izradu papirnatih aviona i brodova.
Posebnost drugog natjecanja bit će podvodno igranje potapanja brodova u kojem će sudjelovati ronioci iz Kostrene i koje će se na kopnu moći pratiti u live streamu.
Darjan Butković istaknuo je primarni cilj manifestacije, a to je isticanje važnosti očuvanja lansirne rampe i riječke kulturne baštine, dok je Alen Liverić rekao da je riječ o plemenitoj ideji te se ne bi smjelo dopustiti da propadnu bitne stvari za grad.
Ernest Marinković najavio je da je u dugoročnoj pripremi i zahtjevna Industrijska olimpijada koja je isto ušla u natječaj riječke kandidature za EPK.
U projekt se ove godine uključila i Gradska knjižnica Rijeka te Peek & Poke.
Goran Pernjek otkrio je pak kako će u suradnji s Muzejem grada Rijeke građani u neposrednoj blizini lansirne rampe torpeda moći razgledati plastičnu maketu torpeda u prirodnoj veličini, maketu lansirne rampe, žiroskope, upaljače, originalne nacrte torpeda.

Glazbeni dio programa u kojem će se puštati samo najbolje od Ri Rocka najavio je DJ Sale 4 Love, dok je redatelj Bernardin Modrić istaknuo kako je Battleship Fiume prvi originalni riječki projekt koji ima potencijal da se proširi i na međunarodne vode.
Ivo Mileusnić, kustos u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja Rijeka, rekao je kako zahvaljujući projektu muzejska građa dopire do šire javnosti, a Rijeka mora predstaviti što ima, što je imala i na čemu je izgrađena.
Za natjecanje se moguće prijaviti putem interneta, u DSR-u Primorje, kafićima GIM i Balls, a od ponedjeljka i na štandu na Korzu. Kotizacija iznosi 70 kuna, a svaki natjecatelj na dar dobiva majicu ili torbu.

U slučaju kiše postoje plan B i C. Plan B uključuje održavanje natjecanja u zatvorenom prostoru uz samu lansirnu rampu, dok plan C natjecanje smješta u prostor na Žabici. Dodajmo i da će ove subote u 17 sati u DSR-u Primorje biti održano probno „potapanje brodova“.

Izvor: Novi list

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...