Početna - ZABAVA - Dubrovnik šampion hrvatskog turizma
dubrovnik
foto: Freepix.biz

Dubrovnik šampion hrvatskog turizma

20. po redu, tradicionalni skup turističkih djelatnika pod imenom Dani hrvatskog turizma održan je od 26. do 27.listopada u Bolu na Braču te je okupio preko tisuću turističkih djelatnika iz cijele Hrvatske u organizaciji Ministarstva turizma, Hrvatske gospodarske komore i Hrvatske turističke zajednice.

Na dvodnevnom skupu analizirala se turistička sezona 2016. i najavile su se glavne aktivnosti za pripremu turističke 2017. godine. Također, i ove je godine održana dodjela turističkih nagrada pojedincima, predstavnicima turističke industrije i najboljim odredištima.

Tako među top 10 nagrada, kao šampion hrvatskog turizma proglašen je grad Dubrovnik.

Turističkim događajem godine proglašen je ‘Advent u Zagrebu’, kulturnom atrakcijom godine šibenska Tvrđava Barone, a inovacijom godine projekt Apoksiomena na otoku vitalnosti Lošinju.

Nagradu hotela godine odnio je dubrovački Villa Dubrovnik, kampom godine proglašen je rovinjski naturistički kamp Valalta, a nagrada za marinu godine otišla je u Rogoznicu, u marinu Frapa.

Restoranom godine proglašen je opatijski restoran Bevanda, a nagrada putničke DMK agencije godine pripala je Katarine Line iz Opatije. Dodijeljena je i turistička nagrada za životno djelo Selimiru Ognjenoviću.

Uz oko tisuću sudionika Dana hrvatskog turizma, ministra turizma Garija Capellija, direktora Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice (HTZ) Ratomira Ivičića, potpredsjednika Hrvatske gospodarske komore (HGK) Josip Zaher, koji su i organizatori DHT-a, na završnoj svečanosti bili su i ministri obrazovanja Pavo Barišić, regionalnog razvoja i EU fondova Gabrijela Žalac te graditeljstva Lovro Kuščević, kao i brojni župani i gradonačelnici.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Gradonačelnik uručio Povelju počasnoj građanki Anici Zubović

Gradonačelnik Fernando Kirigin i zamjenica Kristina Đukić danas su u Zagrebu posjetili Anicu Zubović, glazbenu umjetnicu koja od ove godine ...