Početna - IZDVOJENO - Dvije radionice povodom Europskog tjedna programiranja
europski tjedan programiranja
web

Dvije radionice povodom Europskog tjedna programiranja

Europski tjedan programiranja ove godine se održava diljem Europe od 10. do 18. listopada. Manifestacija je pokrenuta kako bi se kroz zabavu programiranje i digitalna pismenost približila svima. Treću godinu za redomtisuće djece, mladih, odraslih, roditelja, učitelja, poduzetnika i kreatora politike okupit će se u događanjima i učionicama kako bi naučili programirati i stekli vještine u tom području.

Centar tehničke kulture Rijeka od samih početaka se uključuje besplatnim radionicama. Ove godine pripremili su dvije radionice namijenjene učenicima osnovne i srednje škole.

Zagrebi za zabavu

Srijeda, 14. listopada, 17:00 – 19:00

Četvrtak, 15. listopada, 17:00 – 19:00

Želiš programirati, ali ti svi govore da si premala/i! Zagrebi za zabavu i pokaži im suprotno. Programiraj vizualno u programu Scratch, jer obično programiranje je previše dosadno za male genijalce 😉

Radionica je namijenjena učenicima od 3. do 8. razreda osnovne škole.

Složi si komp

Četvrtak, 15. listopada, 18:00

Gigahertz-i, gigabyte-i, jezgre, RAM, SATA, SSD, PCI-express? Ove riječi ti stvaraju zbrku u glavi? Nema problema, dođi na radionicu Složi si komp i nauči kako složiti računalo od početka, koje komponente su kompatibilne te kako pojačati svoje računalo izmjenom nekih dijelova.

Radionica je namijenjena učenicima od 6. razreda osnovne do 4. razreda srednje škole. Na radionicu možete i ne morate donijeti vlastito računalo.

Radionice su besplatne, a prijavite se možete putem linka.

Europski tjedan programiranja pokret je potekao iz zajednice, a vode ga dobrovoljci koji kao ambasadori Europskog tjedna programiranja promiču programiranje u svojim zemljama. Inicijativu su 2013. pokrenuli mladi savjetnici za europski digitalni program. Prošle je godine u 4.200 programerskih događanja u 36 zemalja u Europi i izvan nje sudjelovalo više od 150.000 ljudi.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...