Početna - IZDVOJENO - Dvije riječke ulice dobit će imena
rijeka
Grad Rijeka

Dvije riječke ulice dobit će imena

Na 26. sjednici Gradskog vijeća Grada Rijeke koja je na rasporedu u četvrtak, 14. srpnja. pod 11. točkom dnevnog reda naći će se prijedlog o imenovanju dviju ulica u Rijeci koje još uvijek nemaju službeno svoj naziv.

U prvom slučaju radi se o ulici koja se nalazi između raskrižja s Ulicom Ivana Zajca i raskrižja s ulicom Šetalište A. K. Miošića. Prijedlog nadležnog gradskog tijela je da se ta ulica imenuje po Hinku Bačiću. Radi se o nekadašnjem sušačkom načelniku koji je rođen 1857. godine, a preminuo je 1918. godine. 1887. godine imenovan je prvim načelnikom novoustanovljene Općine Sušak. Poznat je i po tome što je, između ostalih, bio jedan od onih koji su financirali gradnju hotela Kontinental.

U drugom slučaju radi se o ulici koja se nalazi između raskrižja s ulicom Šetalište A. K. Miošića i tunela Pećine. Prijedlog je da se ta ulica nazove po Vjekoslavu Kneževiću. Radi se o književniku i pjesniku koji je 1915. godine rođen u Sisku, ali je djetinjstvo i mladost proveo na Sušaku. Nakon što je u nesreći tijekom skoka u more zadobio ozljede zbog kojih je ostao bez vida, preselio se u Zemun, te je upravo tamo skladao mnoge pjesme o Sušaku i Kvarneru. Preminuo je 1976. godine.

Odbor za mjesnu samoupravu Grada Rijeke pribavio je i pozitivna mišljenja nadležnih mjesnih odbora u oba slučaja, a radi se o mjesnim odborima Centar – Sušak, Pećine i Luka. Očekuje se da će ovaj prijedlog biti prihvaćen većinom, a možda i jednoglasno na sjednici Gradskog vijeća koja je na rasporedu u četvrtak, 14. srpnja.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...