Početna - NOVOSTI - Dvjesto potpisa protiv zatvaranja škole u Velom Brgudu

Dvjesto potpisa protiv zatvaranja škole u Velom Brgudu

Peticija je 20.12.2017. poslana županu Zlatku Komadini, pročelnici Upravnog odjela za odgoj i obrazovanje PGŽ Editi Stilin, načelniku Općine Matulji Mariju Ćikoviću, ravnateljici Osnovne škole „Drago Gervais“ Dijani Pažin te ravnateljici Dječjeg vrtića Matulji Jeleni Stepić.

Veli Brgud – Više od 200 mještana Velog Brguda svojim je potpisom iskazalo neslaganje s najavljenim ukidanjem mjesne škole, odnosno gašenja nastave u Područnom odjelu Veli Brgud, a nadležnim je institucijama potpisanu peticiju poslao predsjednik Mjesnog odbora Sandro Pecman, kazavši kako su na njoj potpisi polovine ukupne odrasle populacije mjesta.

– Svoj stav smo iznijeli javno i imamo argumente kojima ga možemo braniti. Time pokazujemo da nismo podložni manipulaciji te da se ponašamo savjesno i odgovorno, kazala je Kristina Uljanić Kalčić, majka jednog školskog i jednog predškolskog djeteta.

Njen stav podržava i velik broj roditelja, koji se protive zatvaranju područne škole.

– Čini se kako se cijela ova akcija provodi „šutke“ i zanemarujući naše mišljenje, što nas veoma vrijeđa, s obzirom da je riječ o našoj djeci, našem selu i našoj školi koju smo i sami pohađali, rekla je Željka Kinkela, majka petogodišnjeg djeteta.

Peticija je poslana županu Zlatku Komadini, pročelnici Upravnog odjela za odgoj i obrazovanje PGŽ Editi Stilin, načelniku Općine Matulji Mariju Ćikoviću, ravnateljici Osnovne škole „Drago Gervais“ Dijani Pažin te ravnateljici Dječjeg vrtića Matulji Jeleni Stepić. Pecman je kazao kazao kako je Mjesni odbor i školskom odboru breške škole poslao dopis s nekoliko pitanja vezan za ukidanje Područnog odejla te su u iščekivanju njihova odgovora.

– Smatram da prikupljeni broj potpisa u ovako kratko vrijeme govori dovoljno o mišljenju mještana, pa se nadam da će nadležni odustati od namjere ukidanja nastave u Velom Brgudu, a time i dokazati da im je stalo do mišljenja mještana, zaključio je Pecman.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Njemački mediji o kvarnerskom turizmu

Njemački mediji o hrvatskoj borbi za europske turiste „U usporedbi s drugim članicama EU-a Hrvatska je brzo uvela osobito stroge ...