Početna - IZDVOJENO - Na Dvoranskom nogometnom prvenstvu u Rijeci više od 3000 natjecatelja
dvoransko

Na Dvoranskom nogometnom prvenstvu u Rijeci više od 3000 natjecatelja

U prostoru Ri Infa u Rijeci najavljeno je Dvoransko prvenstvo Grada Rijeke u nogometu koje je jedno je od najmasovnijih sportskih natjecanja u regiji u kojemu sudjeluju djeca i odrasli nogometaši, a ove se godine održava po šesti put.

Na konferenciji za medije su sudjelovali Igor Načinović – pročelnik Odjela gradske uprave za sport i tehničku kulturu, Ivan Fumić – predsjednik NK Lokomotiva, Damir Kraljić – predstavnik organizatora i tehnički direktor i Vedran Babić – promotor manifestacije.

Dvoransko prvenstvo Grada Rijeke se održava u Dvorani mladosti od 5. do 18. prosinca i na njemu sudjeluje čak 212 ekipa s više od 3000 natjecatelja iz naše regije, a za vrijeme prvenstva će se odigrati 456 utakmica.

Damir Kraljić: “Ideja za organizacijom je zaživjela prije šest godina, kada smo razmišljali što napraviti tijekom zimske stanke. Odlučili smo na jednom mjestu okupiti sve uzrasne kategorije s naglaskom na druženje mladih. Prve  godine smo krenuli s 90 ekipa, a ove godine došli smo do brojke od čak 212 ekipa. Rastemo iz godinu u godinu. Pokušavamo se održati na ovom broju sudionika, što je postao maksimum zbog provedbe organizacije tako da se i završnica igra u tri dana jer ne možemo sve odigrati u jednom danu.”

Igor Načinović: “Iz dana u dan u Rijeci vlada sve veća nogometna groznica. Naša Rijeka je na najboljem putu da ostvari najveći uspjeh u svojoj povijesti. U takvu atmosferu jako se dobro uklapa Dvoransko prvenstvo. Grad Rijeka od prvoga dana stoji iza organizatora i tako će biti i u budućnosti jer je ovo zaista jedno respektabilno natjecanje.”

Vedran Babić: “Činjenica je da je Dvoransko prvenstvo specifično natjecanje koje za cilj ima promociju bavljenja ne samo nogometom već sportom uopće. Brojka od 3000 natjecatelja je zaista respektabilna i rijetko se može dosegnuti u drugim organizacijama. To je siguran zalog za budućnost koja nije upitna, već naprotiv, sve je više momčadi koje bi željele sudjelovati na ovom prvenstvu. Svima je zadovoljstvo igrati u Dvorani mladosti, koja postaje hram nogometa tijekom dva tjedna.”

Posebna atrakcija ovogodišnjeg izdanja biti će natjecanje u driblingu gdje se uz pomoć fotoćelija mjeri brzina driblinga. Najbolje vrijeme na svijetu u ovom natjecanju ima Leo Messi, a biti će zanimljivo vidjeti vremena natjecatelja Prvenstva.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

(FOTO) Održan odbojkaški turnir Ičići Masters 2022.

Na plaži u Ičićima od 5. do 7. kolovoza odigran je turnir Ičići Masters 2022 – Pojedinačno Prvenstvo Hrvatske u ...