Početna - IZDVOJENO - Dvostruko više posjetitelja na Platku ovo ljeto
platak

Dvostruko više posjetitelja na Platku ovo ljeto

Olimpijada umirovljenika, sportska događanja za djecu i odrasle, Žmergova šumska pustolovina, interaktivna izložba, Decathlon sportska zona, sajam malih lokalnih proizvođača, dio je sadržaja ponuđen jučer posjetiteljima Platka, pod zajedničkim nazivnikom »Ajde, dođi na Platak!«, održanim kao posljednje događanje u sklopu Festivala sportske rekreacije, u organizaciji Saveza sportske rekreacije »Sport za sve« Primorsko-goranske županije, Udruge Žmergo i Zajednice sportova PGŽ-a, a pod pokroviteljstvom Primorsko-goranske županije.

Planinski centar

Manifestaciji je u ime Primorsko-goranske županije nazočio zamjenik župana Marko Boras Mandić, koji je kazao kako malo gradova ima privilegij kao Rijeka i Kvarner da imaju biser poput Platka, zonu rekreacije, sporta i zabave, koja zajedno s Nacionalnim parkom Risnjak ima potencijal da postane izletište broj jedan u Hrvatskoj.

– Bavljenje sportom uz svijest o važnosti zdrave prehrane je nešto što konstantno treba poticati kako bi stvorili županiju u kojoj građani njeguju kulturu zdravog duha i tijela, a ono što je zadatak Županije je da osigura adekvatnu infrastrukturu za to. Platak se svake godine sve više razvija u pravi planinski centar koji pruža mogućnosti sporta, rekreacije i zabave kroz cijelu godinu, zimi pod snijegom, ljeti bogat zelenilom te omogućava bijeg od urbanog načina života, kazao je Boras Mandić.

Dodao je kako je Festival sportske rekreacije počeo u ožujku, završava u rujnu, a tijekom proteklih mjeseci građanima svih dijelova županije pružio je trinaest raznolikih sportskih manifestacija, u kojima je sudjelovalo više tisuća natjecatelja. Cilj je da Festival postane tradicionalan te da od sljedeće godine ponudi županijska ligaška natjecanja, kazao je Boras Mandić.

Davorin Klobučar, potpredsjednik Saveza sportske rekreacije »Sport za sve« PGŽ-a i stručni suradnik za sport Goranskog sportskog centra, istaknuo je kako je sportska rekreacija važan čimbenik za kvalitetan život. Platak je postao cjelogodišnja destinacija sportske rekreacije za sve kategorije sportaša i rekreativaca, kazao je Klobučar, dodajući kako je tijekom ovogodišnje ljetne sezone Platak imao dvostruko više posjetitelja nego u ljeto prošle godine, a čemu su zasigurno doprinjeli i brojni novi sadržaji, piše Novi list.

Zajedno do cilja

Sportsko-rekreacijski program »Zajedno do cilja« ponudio je jučer posjetiteljima Platka olimpijadu umirovljenika, uz natjecanja u boćanju, badmintonu, pikadu, bacanju kolutova, sportski poligon, nordijsko hodanje i pješačenje, rekreativnu i sportsku biciklističku utrku, turno kretanje u osnovnim školama na dionici Platak-Snježnik, šetnju šetnicama Platka, planinarenje, cross utrku za građanstvo na sedam kilometara, dječju utrku na 400 metara, kao i judo demonstraciju.

Veliki interes izazvao je zabavno-edukativni program »Žmergova šumska pustolovina«, osmišljen u suradnji s Udrugom Žmergo kao avantura za cijelu obitelj, odnosno druženje u zajedničkom rješavanju niza zagonetki i anagrama u potrazi za tragovima i rješenjima zadataka. Organizirane su radionice izrade smoothieja, kao i izložba pod nazivom »Hrana u oblacima«, izrađena u sklopu Žmergovog europskog projekta EAThink 2015 – Jedi lokalno misli globalno!, namijenjena prvenstveno djeci i mladima sa svrhom ukazivanja na problematiku suvremenih prehrambenih navika.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Kastavski umirovljenici završili tečaj informatike

Dvadesetak članova Udruge umirovljenika i starijih osoba Kastav završilo je program informatičkog obrazovanja u organizaciji Zajednice tehničke kulture PGŽ-a. U ...