Početna - IZDVOJENO - Edukacijski program Prostora Plus 2015./16.
prostor +

Edukacijski program Prostora Plus 2015./16.

U tijeku su upisi na edukacijski program Prostora Plus koji se sastoji od početne i napredne grupe suvremenog plesa, glume, pjevanja, sata tehnike suvremenog plesa za napredne plesače/ice, radionica na projektu Fibers, te povremenih otvorenih radionica u sklopu Prostor + Laba. Edukacijski ciklus počinje 1. listopada 2015. i traje do 26. lipnja 2016. Prijave se primaju online do 10. listopada 2015. Otvoreni satovi traju tijekom prvog tjedna edukacijskog ciklusa od 1. do 10. listopada 2015.

SUVREMENI PLES
voditeljica: Ivana Kalc
početna grupa – ponedjeljak / srijeda: 19:00-20:00
napredna grupa – ponedjeljak / srijeda: 20:15-21:45

Kroz godinu se radi na osnovama suvremene plesne tehnike, s elementima modernog i jazz dancea, a posebnu pažnju posvetit će se release tehnici i radu na podu. Svaki sat se sastoji od zagrijavanja i vježbi istezanja, tehničkih vježbi i vježbi kroz prostor, te na kraju plesnih kombinacija ili sekvenca koreografije. Usavršavat će se osjećaj za ritam i ravnotežu, orijentaciju u prostoru i koordinaciju pokreta, snagu i gipkost, smisao za dinamiku i fluidnost pokreta. Kroz godinu će se raditi i na osmišljavanju, stvaranju i uvježbavanju završne produkcije, kojom se tradicionalno završava sezona prije ljeta 2016.

PROSTOR + LAB
voditelji: sudionici sami te povremeni gostujući mentori
utorak / četvrtak: 20:15-21:45
Opis, vrijeme i cijena povremenih radionica bit će objavljeni naknadno na stranicama Udruge.

Prostor + Lab je pokušaj (samo)obrazovanja bez klasičnog mentorstva, gdje svaka od polaznica samostalnim radom ili radom u grupi razvija vlastiti potencijal i ideje. Okosnica ove platforme za učenje, individualni razvoj i produkciju u interdisciplinarnom umjetničkom području je samoorganizirano učenje na principu suradnje sudionika uz uzajamno motiviranje polaznica te zajednički rad uz povremeno uključivanje i podršku stručnjaka.

VINS
voditeljice: Maja Bolić & Tajana Josimović
ponedjeljak / srijeda: 17:00-18:30

VINS – vokalno instrumentalna neformalna skupina građana i građanki koje promiču vrijednosti upjevavanja prije pjevanja i stvaranja interdisciplinarnih veza glazbe i ostatka svijeta. Pomaže glavobolji, dokida razne oblike depresije, podiže opću fizičku spremu i kvalitetu zvučanja jedinke dok pjeva solo ili u društvu. Sat se sastoji od zagrijavanja, tehničkih vježbi te, na kraju, pokušaja primjene istih u praksi – pjevanjem pjesme.

GLUMA
voditelj: Zoran Josić
utorak: 17:00-19:00

Od dramskog ka epskom preko poetskog do postdramskog, aktivističkog i performativnog.
Scena je čarobno mjesto gdje se na poseban način približavamo sebi. Gdje na jednako poseban način prilazimo drugima. Pedeset posto uloge nalazi se u očima partnera.
Igra je timski rad. Odnosi čine situaciju; iz niza situacija rađaju se karakteri.
Upoznati se s elementarnim zadacima i vještinama glumačke umjetnosti daje slobodu izražavanja u ovoj umjetničkoj praksi. Logičnost, dosljednost i postupnost daje ovoj igri veću uvjerljivost. Pažnja i koncentracija. Mišljenje. Mašta i uobrazilja. Pamćenje. Volja. Osjećanje. Kontrola.
Ovi termini će kroz kreativne vježbe postati praksa i vještina igrača.

KLASIČNI BALET ZA PLESAČE SUVREMENOG PLESA
voditelj: Tomislav Mužević
utorak: 19:10-20:10

Balet je disciplina koja pokreće cijelo tijelo, s naglaskom na držanje tijela, koordinaciju ruku i nogu te fleksibilnost zglobova i tetiva. Uključuje osnovne položaje stopala, ruku, glave i lica, gdje ulaze koncepti epaulementa, en dehorsa i en dedansa, te pliea i relevea. Svi će oni činiti okosnicu vježbi na štangi i sredini zajedno s elementarnim pokretima: battement, rond de jambi, port debras i temps liei. Kasnija faza uključivati će vezne korake i temeljne skokove. Konačni cilj je integracija u kombinacije kretanja kroz prostor unutar pravila baleta, a ipak individualno i slobodno.

SAT TEHNIKE SUVREMENOG PLESA ZA NAPREDNE PLESAČE/ICE
voditeljica: Kate Foley
četvrtak 18:00-20:00

Naglasak je na radu na somatskim sekvencama na podu koje uključuju glas, disanje i dijafragmu s dubokim abdominalnim mišićima za kojima će slijediti uspravan rad s naglaskom na svijest i povećanu artikulaciju udova i doseg pokreta tijela u prostoru. Sat je namijenjen plesačima/icama s najmanje pet godina redovitog treninga.

ISTRAŽIVANJE I RAD NA PROJEKTU “FIBERS”
voditeljica: Kate Foley
četvrtak 18:00-20:00
audicija i dogovor: od 1. do 10. listopada 2015.

Radionica je osmišljena kao nastavak work in progress Fibers započetog na ljetnoj intenzivnoj radionici s Kate Foley u obliku istraživanja i probi. Fibers se oslanja na istoimeni elektroakustičan rad skupine JMZM, a tema istraživanja su različiti načini utjelovljenja ideje matrice energija koje povezuju ljude u vremenu i prostoru. Predstava je plod suradnje O.Š.Vežica za klasični balet i suvremeni ples i Prostora Plus,a premijera se očekuje u lipnju 2016. Radionica je namijenjena plesačima s najmanje pet godina redovitog treninga u dobi od 14 godina nadalje.
Za sudjelovanje u projektu Fibers potrebno je doći na audiciju i dogovor u vrijeme sata tehnike suvremenog plesa za napredne plesače/ice (četvrtkom od 17 do 18 h) u razdoblju od 1. do 10. listopada 2015.

Više informacija na www.prostorplus.hr.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...