Početna - IZDVOJENO - Edvard Primožić dobitnik nagrade za životno djelo Općine Lovran

Edvard Primožić dobitnik nagrade za životno djelo Općine Lovran

Godišnje nagrade dodijeljene su Jedriličarskom klubu Istra za područje sporta, klubu koji ove godine obilježava 70 godina postojanja, i Sanjinu Sirotnjaku, magistru farmacije, za područje zdravstva.

Edvardu Primožiću uručena je nagrada Općine Lovran za životno djelo. Na kratkoj svečanosti dodjele javnih priznanja, održanoj prema strogim epidemiološkim mjerama u galeriji Laurus u Lovranu, Primožiću je dodijeljeno ovo najveće općinsko priznanje i to za područje tehničke kulture.

Za nagradu Općine Lovran predložilo ga je Dobrovoljno vatrogasno društvo Lovran, a njihov su prijedlog dodatno podržale i udruge, Lovačko društvo Kobac, Streljački klub Kobac i Puhački orkestar Lovran – u kojima je Primožić aktivan, kao i predstavništvo podružnice Vatrogasne zajednice Liburnije i Vatrogasne zajednice PGŽ-a.

Nagrada za životno djelo dodijeljena mu je za dugogodišnji aktivan rad u lokalnoj zajednici i šire, osobito na području vatrogastva za što je odlikovan brončanim, srebrnim i zlatnim odlikovanjem te odlikovanjem za posebne zasluge.

Primožić je sveobuhvatnim radom i aktivnošću na mnogim drugim društvenim poljima svakako zadužio lovransku zajednicu te je dodjela ove nagrade najbolji mogući način da mu se Lovran oduži, rekla je Marina Iskra, članica Ocjenjivačkog suda Općine Lovran, tijela koji lovranskom vijeću predlaže kandidate za nagrade.

“Svakako sam ugodno iznenađen ovim priznanjem iza kojeg se krije 60 godina mog neprekidnog društvenog angažmana. Već s 13 godina bio sam član Puhačkog orkestra Lovran, a potom i dva puta predsjednik te udruge, svoj rad nastavio sam u lovačkom društvu gdje sam tajnik više od 30 godina, a gdje sam također u jednom mandatu bio i predsjednik.

Puno sam radio i s mladima u streljačkom sportu te smo zabilježili vrlo lijepe i vrijedne uspjehe i sada sam već šesti mandat predsjednik DVD-a Lovran. Ovakvim društveno korisnim radom ne bih se mogao baviti da nisam imao veliku podršku svoje obitelji koja je uvijek imala razumijevanja za moje izostanke”, rekao je Primožić.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Jedna osoba ozlijeđena prilikom prometne nesreće na staroj cesti preko Učke!

Zbog izlijetanja kamiona na županijskoj cesti Vela Učka – Poklon, ova je cesta trenutno zatvorena za sav promet! Prema prvim ...