Početna - IZDVOJENO - Za EPK projekte Rijeci stiže 30 milijuna eura!
EPK 2020

Za EPK projekte Rijeci stiže 30 milijuna eura!

Rijeka je dobitnica laskave titule europske prijestolnice kulture 2020. koja će zauvijek promijeniti izgled grada. Za oko 350 projekata i manifestacija Grad će dobiti čak 30 milijuna eura.

Trenutak proglašenja zauvijek će promijeniti Rijeku. Pobijedila je i bit će europska prijestolnica kulture. Za pokazati već ima puno, a 2020. imat će još i više. Godina slavlja počet će i završiti poznatim karnevalom, piše rijecan.in

Jedna od njih je propala tvornica Rikard Benčić. Bivši industrijski kompleks pretvorit će se u pravu tvornicu kulture. Ovamo će preseliti Gradska knjižnica, dva muzeja, a otvorit će se i novi kulturni centar za djecu. Vrijednost investicije bit će 20 milijuna eura.

Zgrade će ostati za budućnost, ali te 2020. nešto bi se trebalo i zaraditi.

Projekt je vrijedan 30 milijuna eura, trećinu daje Grad, trećinu županija, sponzori i europski fondovi, a deset milijuna eura obećalo je dati Ministarstvo kulture.

Rijeka – luka različitosti bio je moto kandidature. Da bi ga opravdala, Rijeka će suradnju ponuditi gradovima konkurentima koji su se natjecali za prestižnu titulu.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

2021. donosi smanjene turističke članarine

U cilju smanjivanja opterećenja poduzetnika u turizmu Vlada RH je nastavila smanjivati opterećenje za poduzetnike u turizmu pa će od ...