Početna - GOSPODARSTVO - “EU poticaji u praksi” – održan okrugli stol u opatijskom Bristolu
foto: web

“EU poticaji u praksi” – održan okrugli stol u opatijskom Bristolu

U organizaciji Agencije za europsku integraciju i gospodarski razvoj (AEI) Beča u suradnji s Gradom Opatija, u opatijskom hotelu Bristol održan je okrugli stol na temu „EU poticaji u praksi; podrška od nastanka projekta do uspješne provedbe“.

Tom je prigodom opatijski gradonačelnik Ivo Dujmić u uvodnom dijelu skupa predstavio opatijske razvojne projekte koji imaju za cilj prije svega jačanja i revitalizaciju Opatije kao turističke destinacije, kroz osuvremenjivanje turističke infrastrukture. Opatija je ove projekte predstavilai Ministarstvu turizma, kao paket projekata za revitalizaciju destinacije, očekujući potporu Ministarstva u postupku kandidiranja ovih projekata prema fondovima EU u financiranju.

Nazočne je pozdravio i mr.sc. Gerald Ebinger, projektni menadžer ( AEI) koji je rekao na početku da je zajedništvo preduvjet uspješne suradnje. Tako Beč i Opatija kvalitetno surađuju na više planova, podsjetio je na organizaciju Bečkoga tjedna, te Bečkoga bala u Opatiji, kao i nedavno odtvorenu izložbu u Beču o austriskoj rivijeri u kojoj je centralno mjesto pripalo upravo Opatiji, kao centralnoj točki Kvarnera.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Gradski vijećnici Grada Opatije podržali projekt rekonstrukcije i dogradnje Doma zdravlja

Gradski su vijećnici na svojoj jučerašnjoj 17. sjednici podržali Prijedlog Odluke o realizaciji projekta rekonstrukcije i dogradnje objekta Doma zdravlja ...