Početna - IZDVOJENO - Europski Tjedan testiranja na HIV i Svjetski dan AIDSA-a 2014.
hiv
web

Europski Tjedan testiranja na HIV i Svjetski dan AIDSA-a 2014.

Od danas, 21. do 28. studenog 2014. označuje se  datum europskog tjedna testiranja na HIV. Tjedan je to koji vodi do obilježavanja Svjetskog dana HIV/AIDS-a koji je  01. prosinca 2014. To pruža do sada neviđenu priliku za partnere (civilno društvo, zdravstvene organizacije, zdravstvene djelatnike i tvorce politika) diljem Europe da se ujedine na jedan tjedan kako bi pomogli da što više ljudi postane svjesno svoga HIV statusa. Tema ovog tjedna je Pričajmo o HIV-u. Testirajmo (se) na HIV, a osmišljena je kako bi se ohrabrilo ljude da otvoreno govore o prednostima testiranja na HIV i da se poboljša dijalog između svih partnera u tom području.

Udruga „HEPATOS RIJEKA„ ovom prilikom ujedinjuje se s organizacijama, institucijama, ključnim kreatorima javnog mnijenja i voditeljima vlada diljem Europe u svrhu povećanja svjesnosti o prednostima testiranja na HIV s posebnim naglaskom na osobe koje su pod povećanim rizikom od infekcije.

Europski tjedan testiranja na HIV koordiniran je od strane organizacije HIV in Europe s ciljem smanjenja kasnih dijagnoza infekcije, nastojeći osigurati svjesnost svog trenutnog HIV statusa kod što većeg broja ljudi. Naglašavaju se nužnost edukacije o HIV-u i testiranje na HIV, posebno apelirajući na mlade i osobe pod povećanim rizikom od infekcije HIV-om.

AKTIVNOSTI UDRUGE „HEPATOS RIJEKA„  I NASTAVNOG ZAVODA ZA JAVNO ZDRAVSTVO PGŽ POVODOM EUROPSKOG TJEDNA TESTIRANJA NA HIV (21. – 28.11.) I SVJETSKOG DANA AIDS-a (01.12.)

 1.Press konferencija za novinare u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo PGŽ kao najava događanja u europskom tjednu testiranja na HIV koji predhodi Svjetskom danu HIV/AIDS-a . Konferenciji prisustvuju: Vedrana Fržop, dr.med. , savjetnica za zdravstvenu zaštitu u Primorsko-goranskoj županiji, dr.sc. Danijela Lakošeljac, dr.med., spec. epidemiologije, Voditeljica epidemiološkog odjela Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ i Aleksandra Marković, dipl teolog, Predsjednica udruge „ Hepatos Rijeka„ ( 20.11.’14. u 11.30 h )

2.Štand U ZTC-u  s edukativnim i promotivnim materijalima udruge te besplatno dijeljenje kondoma zainteresiranima uz promociju Europskog tjedna testiranja na HIV te savjetovanja sa specijalistom epidemiologom u prostoru udruge SVAKODNEVNO od 24. – 28.11. 2014. (štand 21.11.’14. od 15.00 – 19.00 h)

3.Svakodnevno dobrovoljno, besplatno i anonimno savjetovanje i testiranje na HIV u prostoru udruge HEPATOS RIJEKA, Blaža Polića 2/III, od 13.00 – 15.00 h u suradnji s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo PGŽ, Odjelima epidemiologije i mikrobiologije (24. – 28.11.’14.)

4.Tribina  za mlade srednjih škola Grada Rijeka u sklopu obilježavanja Svjetskog dana AIDS-a u organizaciji Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ u prostoru Gradske vijećnice Grada Rijeka, Korzo 16 ( 01.12.’14.)

5.Štand udruge „HEPATOS RIJEKA„ U ZTC-u s edukativnim i promotivnim materijalima udruge te besplatno dijeljenje kondoma zainteresiranima povodom obilježavanja Svjetskog dana HIV/AIDS-a (01.12.’14. od 15.00 – 19.00 h)

 

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...