Početna - IZDVOJENO - Europski volonteri u Opatiji
Foto: web

Europski volonteri u Opatiji

Helene, Michal i Lawrence, volonteri iz Francuske, Češke i Malte, postali su dio Žmergovog tima. Riječ je o volonterima kojima je domaćin Ekološka udruga Žmergo iz Opatije, a na volontiranje u Hrvatsku stigli na razdoblje od godinu dana.

Nakon što su u Opatiji boravili više od mjesec dana, posjetio ih je i zamjenik gradonačelnika Opatije Fernando Kirigin, kako bi razmijenili prva iskustva i dojmove.

Helene, francuska biologinja, kaže kako je za Opatiju, Žmergo i projekt Europski prijatelji za zelene trendove saznala putem baze projekata Europske volonterske službe – EVS. U želji da stekne nova znanja i iskustva, odlučila se na godinu dana volontiranja i prijavila za projekt. Predstavnici Žmerga su zamjenika gradonačelnika upoznali i s njihovim zadacima i ovlaštenjima u postupku prihvaćanja i slanja volontera u i iz zemalja Europske unije. Zamjenik gradonačelnika Kirigin izrazio je svoje zadovoljstvo provođenjem ovakvih aktivnosti koje su korak dalje prema intenzivnijem uključivanju Hrvatske u događanja i nastojanja Europske unije, te pohvalio inicijativu i angažiranost na međunarodnoj razini.

Povezivanje mladih u sklopu projekata, kao što je primjerice Europski prijatelji za zelene trendove, uvijek ima odlične rezultate, od stvaranja veza i prijateljstava diljem Europe, stjecanja novih znanja i vještina, do uvida u jedan sasvim drugi način života.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...