Početna - IZDVOJENO - Ex-diskoteka Mimi postaje novi dom Puhačkog orkestra Lovran

Ex-diskoteka Mimi postaje novi dom Puhačkog orkestra Lovran

Legendarni lovranski disko klub Mimi uskoro će živjeti novim životom – krenuli su radovi na uređenju ovog kultnog prostora za izlaske u sedamdesetim i osamdesetim godinama prošlog stoljeća, koji je nakon toga kratko zaživio pod imenom Oskar, da bi više od desetljeća i pol bio zapušten i prazan.

Prostor u općinskom vlasništvu ponuđen je više od deset puta na prodaju, s cijenom koja se kretala u prosjeku oko dva milijuna kuna, no nije našao zainteresiranog kupca. Stoga je Općina Lovran donijela odluku kojom će se bivši Mimi renovirati i prepustiti na korištenje Puhačkom orkestru Lovran koji uskoro mora iseliti iz sadašnjeg prostora u Društvenom domu, javlja posljednji broj Lovranskog lista.

– Zaključili smo da je važno da se taj objekt vrati u funkciju jer nam nije u interesu imati zatvoreni prostor u samom centru Lovrana. Osim toga, ovime smo riješili još jedan problem, a to je mjesto za glazbu koja više ne može biti u svojim sadašnjim prostorijama jer je zgrada u povratu. Presuda je donesena u listopadu prošle godine, ali vlasnik zgrade Društvenog doma nam je izašao u susret i pokazao razumijevanje, čekajući da se organiziramo i pronađemo prostor za udruge koje su tamo djelovale. Kada smo analizirali koje su udruge te prostore stvarno koristile, vidjeli smo da su to glazba, planinari, zbor, Zajednica Talijana te lovci. Zajednica Talijana sada ima svoj vlastiti, lijepi prostor, planinari i lovci su našli nove lokacije, zbor smo smjestili u malu galeriju iznad Kuće lovranskog guca, a sada ćemo “zbrinuti” i Puhački orkestar, kazao je načelnik Lovrana Bojan Simonič.

Kako je istaknuo, Općinsko vijeće rebalansom je osiguralo sredstva za radove čija je vrijednost procijenjena na 300 tisuća kuna plus PDV, a rok za njihovu realizaciju je dva mjeseca.

– Ugovor s izvođačima je potpisan i do kraja ljeta taj bi prostor bivše diskoteke Mimi trebao ponovo biti u funkciji. Radi se o velikom prostoru od 200 kvadrata koji će biti dovoljan za sve potrebe glazbe, s obzirom da je bio disko klub ima i solidnu zvučnu izolaciju pa probe neće biti problem za susjede, ali radovi su zahtjevni jer je to trenutačno “roh bau” prostor. Tako da treba postaviti knauf, napraviti kvalitetnu toplinsku izolaciju i dobru ventilaciju, no s obzirom da se ne radi o vanjskim radovima, nema prepreke da se oni dovrše preko ljeta, rekao je Simonič.

Načelnik Lovrana naglasio je kako se radi o privremenom rješenju za Puhački orkestar, budući da Općina planira realizirati projekt novog Društvenog doma, no tako će i nakon toga ovaj prostor ostati u funkciji. – S obzirom da nije bilo interesa za diskoteku u Lovranu, ta će zgrada zadržati društvenu funkciju, zaključio je Simonič.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Državni tajnik za sport Tomislav Družak posjetio Kastav

Na susretu je bilo govora i o važnoj ulozi sporta u krizi koju je izazvala pandemija koronavirusa Državni tajnik za ...