Početna - IZDVOJENO - Festival  gitare na Kastvu
gitara

Festival  gitare na Kastvu

Povijest gitare seže još u antičko doba, kada je praksa muziciranja na trzalačkim glazbalima bila dio tadašnjeg kulturnog života. Iz mnogih se razloga takva praksa održala do danas, a Kastafsko kulturno leto prepoznalo je relevantnost tog instrumenta posvetivši mu Festival unutar festivala.

Gitara je instrument pogodan raznim vrstama glazbenih izvedbi, a prepoznata je kao primarno glazbalo u jazzu, bluesu, countryju, flamencu, rocku i mnogim oblicima pop glazbe, često se rabi u izvođenju klasične glazbe te kao solistički instrument. Festival gitare se tako u Kastvu tradicionalno održava od 1997. godine, a danas je priznat i prepoznat kako u europskim tako i u svjetskim gitarističkim krugovima. Od samih početaka Festivala u Kastav su pristizala najpoznatija gitaristička imena sa svih kontinenata i svih stilova, poput Tommya Emmanuela, Dominica Millera, Uwea Kropinskog i slično. U posljednjih se nekoliko godina konceptualno Festval gitare sve više oslanja na lokalne glazbene motive i tematiku pa će tako ove godine publika uživati u kolažu gitarskih nastupa s predznakom etno i world glazbe, naglašavajući pritom interpretaciju tradicijskog izričaja.

Od izvođača očekuju vas:
Damir Kukuruzović Django Group & Friends, Fog Painters feat. Vasko Atanasovski, Gerbaz GIIPUJA.

Festival gitare održat će se od 16. do 18. srpnja s početkom u 21 sat na Crekvini a dnevne ulaznice po cijeni od 30,00 kn mogu se nabaviti u Festivalskom uredu, Trg Matka Laginje 4, Kastav te na sljedećim prodajnim mjestima: Dallas Records, Splitska 2a, Rijeka, Dallas Records, Tkalčićeva 7, Zagreb, Foto Revija, Užarska 28, Rijeka, Ex libris, Riva Bouduli 3B, Rijeka, New Sound, Trg maršala Tita 2, Matulji te na www.mojekarte.hr.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...