Početna - IZDVOJENO - Festival Grobnička skala 2015.
grobnik 2
web

Festival Grobnička skala 2015.

Festival Grobnička skala je jedinstvena glazbena manifestacija, ne samo na području Primorsko-goranske županije već u cijeloj Hrvatskoj. Ovogodišnje izdanje provesti će se po 17. put, u okviru 23. tromjesečne manifestacije Grobnička jesen, a održat će se 21. 11.

Festival Grobnička skala je zajednički projekt grobničke Čakavske katedre, autora i medijskih pokrovitelja te svih suradnika u aktivnostima tijekom višemjesečnih priprema i provođenja festivalske večeri.

Dom kulture Čavle – voditelj: Robert FerlinSvake godine pripreme festivalske večeri počinju već u lipnju s početkom prikupljanja novih skladbi  te se, s provođenjem nekoliko audicija u suradnji s medijskim pokroviteljima – u Buzetu, Krku i Čavlima, nastavljaju u rujnu. Nakon toga slijedi odabir pjevača i pjesama, lektoriranje tekstova, izrada aranžmana, snimanja po raznim studijima, priprema CD-a i sve ostalo što inače zahtijevaju razne obveze u okviru ovakvoga projekta.

Orkestar Festivala Grobnička skala čine glazbenici koji sudjeluju i na drugim hrvatskim festivalima: Prateći vokali su članice Vokalne skupine Rivers, a stalni je voditelj ovog Festivala Robert Ferlin.

Festivalske nagrade:
1.  tri najbolje pjesme ukupno po odabiru Stručnog žirija
2.  tri najbolje pjesme ukupno po odabiru publike u dvorani
3.  najbolji aranžman – Str. žiri
4.  najbolja pjesma ukupno po odabiru medijskih pokrovitelja
5.  More nagrada Pomorskog radija Bakar za najbolju  pjesmu na temu mora i pomoraca
6.  Lapiš – nagrada za najbolji tekst – Radio Rijeka, Kanal Ri i Novi list
7.  Najizvođenija pjesma s prethodne festivalske večeri – Radio Otok Krk
8.  dvije najbolje interpretacije –  Str. žiri

Uz brojne nagrade koje su osigurane svake godine, posebna je nagrada najboljem interpretatoru osiguran nastup na slijedećem Festivalu Melodije Istre i Kvarnera.

No, značajna  je novina ovogodišnje Skale još jedna nagrada za najbolju interpretaciju – Festivala kajkavskih popevki, Krapina. Naime, od ove godine i Krapinski festival osigurava nastup jednom od izvođača Grobničke skale na Festivalu Krapinskih popevki 2016.

 

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...