Početna - IZDVOJENO - Festival Grobnička skala 2015.
grobnik 2
web

Festival Grobnička skala 2015.

Festival Grobnička skala je jedinstvena glazbena manifestacija, ne samo na području Primorsko-goranske županije već u cijeloj Hrvatskoj. Ovogodišnje izdanje provesti će se po 17. put, u okviru 23. tromjesečne manifestacije Grobnička jesen, a održat će se 21. 11.

Festival Grobnička skala je zajednički projekt grobničke Čakavske katedre, autora i medijskih pokrovitelja te svih suradnika u aktivnostima tijekom višemjesečnih priprema i provođenja festivalske večeri.

Dom kulture Čavle – voditelj: Robert FerlinSvake godine pripreme festivalske večeri počinju već u lipnju s početkom prikupljanja novih skladbi  te se, s provođenjem nekoliko audicija u suradnji s medijskim pokroviteljima – u Buzetu, Krku i Čavlima, nastavljaju u rujnu. Nakon toga slijedi odabir pjevača i pjesama, lektoriranje tekstova, izrada aranžmana, snimanja po raznim studijima, priprema CD-a i sve ostalo što inače zahtijevaju razne obveze u okviru ovakvoga projekta.

Orkestar Festivala Grobnička skala čine glazbenici koji sudjeluju i na drugim hrvatskim festivalima: Prateći vokali su članice Vokalne skupine Rivers, a stalni je voditelj ovog Festivala Robert Ferlin.

Festivalske nagrade:
1.  tri najbolje pjesme ukupno po odabiru Stručnog žirija
2.  tri najbolje pjesme ukupno po odabiru publike u dvorani
3.  najbolji aranžman – Str. žiri
4.  najbolja pjesma ukupno po odabiru medijskih pokrovitelja
5.  More nagrada Pomorskog radija Bakar za najbolju  pjesmu na temu mora i pomoraca
6.  Lapiš – nagrada za najbolji tekst – Radio Rijeka, Kanal Ri i Novi list
7.  Najizvođenija pjesma s prethodne festivalske večeri – Radio Otok Krk
8.  dvije najbolje interpretacije –  Str. žiri

Uz brojne nagrade koje su osigurane svake godine, posebna je nagrada najboljem interpretatoru osiguran nastup na slijedećem Festivalu Melodije Istre i Kvarnera.

No, značajna  je novina ovogodišnje Skale još jedna nagrada za najbolju interpretaciju – Festivala kajkavskih popevki, Krapina. Naime, od ove godine i Krapinski festival osigurava nastup jednom od izvođača Grobničke skale na Festivalu Krapinskih popevki 2016.

 

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Na Crekvini se danas sade mlada stabla kestena

Gradonačelnik Kastva Matej Mostarac podijelio je vijest na svojoj službenoj Facebook stranici kako se danas sade mlada stabla kestena na ...