Početna - IZDVOJENO - Festival Grobnik 2017.
grobnik festival

Festival Grobnik 2017.

Ovogodišnji Festival Grobnik 2017. održat će se od 2. do 9. 7. u atriju kaštela na gradu Grobniku iznad Rijeke. Festival organizira Glazbena udruga Contemporanea te će se festival ove godine održati sedmi put. Festival Grobnik i Glazbena udruga Contemporanea puno pažnje posvećuju suradnji slovenske i hrvatske kulture, programa i umjetnika.

Ovogodišnji festival sadrži dvije večeri. Na prvoj večeri  2. 7. u 21.00 će nastupiti umjetnički voditelj festivala, violinist Zdravko Pleše & Ensemble Contemporanea 21. Večer s nazivom Četiti godišnja doba bit će posvećena godišnjim dobima koja nas kroz naše živote prate. Večer će na duhovit način predstaviti dva skladatelja koji su godišnjim dobima posvetili svoje cikluse skladbi, Antonija Vivaldija i Astora Piazzollu.
Na drugoj večeri 9. 7. u 21.00 nazvanoj Harmonija nastupiti će mladi slovenski duo Duo Vita & Žan. Nesvakidašnji sastav violončela i harmonike predstaviti će neka od najljepših djela klasične glazbe. Mladi su glazbenici dobitnici nagrada na mnogobrojnim natjecanjima te izvode solističku i komornu glazbu.
Obije večeri bit će izvedene u atriju kaštela u 21.00 sat a u slučaju kiše u dvorani Sokolana u podnožju kaštela.
Ulaz na obije večeri je besplatan.
Više informacija o festivalu možete dobiti na:
Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Članovi Armade pratili talijanske humanitarce sve do Banovine

Humanitarna pomoć iz Italije stigla je do graničnog prijelaza Pasjak, gdje su konvoj kamiona i kampera dočekali članovi Armade.Donatori iz ...