Početna - IZDVOJENO - Festival palente i sira
palenta kompirica
arhiva

Festival palente i sira

U subotu, 28. lipnja u Dražicama će se, pod pokroviteljstvom općina Jelenje i Čavle, održati tradicionalni, 8. po redu Festival palente i sira. Riječ je o najprepoznatljivijoj i najmasovnijoj manifestaciji koju zajednički organiziraju, a svrha joj je promovirati dio grobničke tradicije, točnije palentu kompiricu – najpoznatiji grobnički brend.

Palenta kompirica je bila osnovna misao vodilja kada je 2007. godine pokrenut Festival, osmišljen kao događanje koje će popularizirati i spasiti od zaborava dio bogate grobničke tradicije, osobito onaj vezan uz tradicionalnu kuhinju, a ona je desetljećima počivala upravo na tom jednomstavnom, ali zdravom jelu – palenti kompirici i nadaleko poznatom grobničkom ovčjem siru.

Uz glavnu atrakciju dana – palentu od nekoliko stotina kilograma, organizatori su se pobrinuli i za bogat popratni zabavni i kulturno – umjetnički program.

Program:

12.00 – Početak kuhanja Palente kompirice

13.00 – 21.00 Sajamska ponuda

18.00 – Dolazak 50-ak vozila Oldtimer kluba Rijeka i gostiju

19.00 – Početak glavne priredbe

20.30 – Veliko finale – istresanje palente kompirice (besplatna podjela palente i grobničkog sira)

Kulturno zabavni program:

Nastupaju: Tamara Brusić, Krešimir Perović, Klapa Flumen, Žarko Žeželić Prdela, Andrea Paškvan, Katja Budimčić Sabljar, Oldtimer klub Rijeka, Grobnički dondolaši i mnogi drugi.

U večernjim satima zabavljaju vas Slavonske Lole i Grupa IN, na feštu od palente i sira svi ste pozvani, ulaz je slobodan.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Mobilno reciklažno dvorište u Pobrima od 10. travnja

Od 10. do 15. travnja 2021. u Pobrima moguće je odlaganje otpada u mobilno reciklažno dvorište. Radno vrijeme reciklažnog dvorišta ...