Početna - IZDVOJENO - Festival sportske rekreacije i “Jako mala Fiumanka” na Platku

Festival sportske rekreacije i “Jako mala Fiumanka” na Platku

Cijelog je ljeta Platak bio središte Festivala sportske rekreacije, kojeg su organizirali Savez sportske rekreacije “Sport za sve” Primorsko – goranske županije i KŠR Gorovo, a sve pod pokroviteljstvom Zajednice sportova PGŽ, Primorsko – goranske županije i Hrvatskog olimpijskog odbora te u suradnji sa partnerima, Goranskim sportskim centrom i Decathlonom. Brojni programi okupljali su veliki broj posjetitelja i sudionika, a sada je došlo vrijeme za veliko najavljivano finale. I to na jedan doista poseban način!

Na početku konferencije, okupljenima se obratila zamjenica župana Marina Medarić koja je izrazila veliko zadovoljstvo da će se Fiumanka ipak održati, jer to je prepoznatljiv brend ovog kraja. Podsjetila je kako je Festival sportske rekreacije jedini takve vrste u Hrvatskoj koji se održavao neprekidno cijelo ljeto. “Primorsko – goranska županija ulaže u Platak kako bi postao cjelogodišnje mjesto brojnih sadržaja te se, nakon ulaganja u jezero, sada ulaže i u pristupni put što će dati još veći doprinos razvoju Platka i naše regije” – naglasila je Medarić.

Cjelodnevni program koji će organizatori ponuditi u nedjelju 19. rujna bit će sukus najboljih programa kojima smo svjedočili tijekom ljeta, ali uz posebne suradnike i atrakcije, a ovom prigodom obilježit će se i Hrvatski olimpijski dan (10.9) pod pokroviteljstvom Hrvatskog olimpijskog odbora. Kako je predstavljeno danas na konferenciji za medije održanoj u salonu Primorsko – goranske županije u Rijeci, u nedjelju će se spojiti dva velika brenda: Festival sportske rekreacije i Fiumanka 2020 – tradicionalna riječka regata koja će se održati od 24 – 27. rujna. Najavili su to Dalibor Korenić kao čelni čovjek FSR te Davor Perović, čelni čovjek organizacijskog tima Fiumanke.

Kako je najavio Korenić, sve započinje kraj samog jezera (koje će biti i polazišna i krajnja točka brojnih programa) i to u 11 sati kada će, u suradnji s PD Kamenjak krenuti planinarski pohod na laganoj kružnoj stazi Platak – Malo Radeševo – Platak. U tih planiranih dva sata pohoda planinarima će se pridružiti  i roditelji s djecom kroz program “Roditelji i djeca u pokretu”, a u suorganiziaciji sa Savezom školskih sportskih društava PGŽ. U isto vrijeme će krenuti i program noridijskog hodanja koji organizira KŠR Gorovo te će se sudionici kretati stazom dužine 7 km. Pridružit će im se, kroz program “Navuci dres, smanji stres” i umirovljenici, a sve u suradnji sa Maticom umirovljenika grada Rijeke.

Točno u 12 sati startat će i Biciklijada BK Grobnik koja će ponuditi dvije rute: laganu u dužini od 10 km, kao i sportsko – rekreativnu u dužini od 25 km. Od 13 sati krenut će brojni programi za koje smo sigurni da će privući posjetitelje i sudionike: streličarstvo (partner SK Ajkule), jahanje konja (partner Ranč Angeli Bregi), disc golf (partner DGK Eeagle Rijeka), razni sportski programi u Deacthlon zoni te smoothie radionica (partner Udruga Žmergo). Svakako posebno treba naglasiti da će u isto vrijeme startati i kutak za kućne ljubimce koji će zainteresiranima ponuditi šetnju pasa iz azila, a imat će i poseban humanitarni karakter.

Dok se budu odvijale navedene aktivnosti održat će se i turnit u disc golfu koji također započinje u 13 sati, a u isto vrijeme započinje i program “Vježbajmo zajedno” koji će ponuditi tri aktivnosti: u 13 sati održat će se body core vježbanje uz Tatjanu Stakić, u 13:40 kreće kružni trening predvođen Milenom Obradović Konjevoda, dok će u 14:15 započeti Body harmony dance program uz Rominu Muškardin.

U 15 sati, kao finale prvog dijela programa održat će se MM trening, posebno atraktivan program vježbanja uz Marija Mlinarića, jednog od najpoznatijih hrvatskih kondicijskih trenera, profesora fizičke kulture te magistra kineziologije. Bit će to svakako veliko finale Festivala sportske rekreacije i odličan uvod u nastavak nedjeljnog programa na Platku.

Kako se moglo čuti, svej je spremno za Fiumanku 2020, a kako je najavio Perović, očekuju nas atraktivno nedjeljno poslijepodne i večer na Platku jer će program na jedinstven način povezati plavo i zeleno te će tako po prvi put biti organizirana jedriličarska regata na 1111 metara nadmorske visine. U 16 sati krenut će “Jako mala Fiumanka”, regata jedrilica za modele “Dragon”, natjecanje jedrilica u nekoliko plovova nakon kojih će se proglasiti najbolji. No, tu nije kraj atraktivnom jedrenju. Nakon duatlona (streličarstvo i disc golf) za predstavnike medija i poznate osobe iz javnog života (koji počinje u 17 sati), s početkom u 18 sati održat će se regata pobjednika Fiumanke, poznatih jedriličara koji će se okušati u “Dragon” kategoriji te će biti atraktivno vidjeti kako će se majstori morskih pučina snaći “na malom moru”. S početkom u 18:30 održat će se promocija “Fiumanke 2020” na kojoj ćemo doznati sve novosti vezane za spektakl koji se priprema za posljednji vikend rujna, a u 19 satu uslijedit će posebno atraktivan “Ples jedara” glazbeno – svjetlosna atrakcija koju priprema ekipa iz dBoki Sound & Light-a. “Plesom jedara” stavit će se točka na promociju Fiumanke, ali to nije znak da je nedjeljni program gotov.

Organizator je pripremio još neka vizualna i sadržajna iznenađenja, a od onog što već sada možemo najavit je glazbeni program uz izvrstan kvartet Mind Spot, poseban ugostiteljski punkt kojeg priprema Cocktail catering by Scorpio i koji će, između ostalog, ponuditi i koktel “Fiumanka”, a valja spomenuti i da će program voditeljskim bravurama obogatiti Josip Krmpotić.

Iz svega navedenog na konferenciji za medije razvidno je da će u nedjelju na Platku uživati svi: sudionici, posjetitelji, sportaši, rekreativci, ljubitelji prirode i dobrog društva. I to svih generacija. Zato je i poziv organizatora egzaktan – svi na Platak!

Za sve informacije i prijave zainteresirani se mogu obratiti putem telefona na brojeve 091/ 42 00 650 i 095/ 91 74 666 i na e-mail: sportzasve.pgz@gmail.com.

Preuzeto s: Rivijera News

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Iz KBC-a Rijeka pozivaju sve darivatelje krvi koji su preboljeli Covid-19: Prikuplja se plazma za liječenje oboljelih

Pozivaju se dobrovoljni davatelji krvi koji su preboljeli COVID-19, a od prestanka simptoma bolesti ili laboratorijski potvrđene infekcije SARS- CoV-2 ...