Početna - IZDVOJENO - Festival sportske rekreacije

Festival sportske rekreacije

Preko 700 rekreativaca u Opatiji na 6. Hrvatskom festivalu sportske rekreacije u nordijskom hodanju i pješačenju

Preko 700 rekreativaca iz cijele Hrvatske – iz Zagreba, Karlovca, Varaždina, Duge Rese, Ogulina Koprivnice i drugih gradova, ali i stanovnika cijele Liburnije, sudjelovalo je jučer na 6. Hrvatskom festivalu sportske rekreacije u nordijskom hodanju i pješačenju u organizaciji Kluba za sportsku rekreaciju „Gorovo“ iz Opatije, pod visokim pokroviteljstvom Hrvatskog saveza sportske rekreacije „Sport za sve“ i Hrvatskog olimpijskog odbora, a uz potporu Grada Opatije.

Zagrijavanje je krenulo u jutarnjim satima na Maloj ljetnoj pozornici uz aerobic, zumbu, pilates, vježbe za osteoporozu i stretching pod vodstvom instruktorica i uz pratnju DJ-a, volonteri i članovi Crvenog križa mjerili su tlak i šećer u krvi, udruga Žmergo je pripremala zdrave smoothieje, a članovi Društva „Naša djeca“ organizirali su nagradne igre.

Na svečanom otvorenju Festivala mnogobrojnim sudionicima obratili su se voditelj KŠR Gorovo Dalibor Korenić, predsjednik Saveza sportske rekreacije PGŽ-a Mladen Pokrajčić, predsjednik Hrvatskog saveza nordijskog hodanja Davorin Antonić, zamjenik gradonačelnika Opatije Emil Priskić i predsjednik Sportskog saveza Grada Opatije Fernando Kirigin.

Korenić je istaknuo da je Festival nordijskog hodanja u Opatiji najmasovniji festival sportske rekreacije u Hrvatskoj. Kazao je da se u Opatiji oko 4 tisuće osoba bavi sportskom rekreacijom, što iznosi oko 30 posto populacije, a istraživanja za našu regiju su pokazala i da je sportska rekreacija vrlo tražen turistički proizvod i čak 20 posto gostiju u Opatiju dolazi primarno zbog bavljenja sportom i rekreacijom.

Zamjenik gradonačelnika Emil Priskić naglasio je da je u travnju 1999. godine održana prva organizirana šetnja za građane Opatije na kojoj je sudjelovalo oko 150 ljudi te su od tada održane brojne šetnje, kako po Opatiji, tako i po opatijskom zaleđu.

Pod motom „Svaki korak je važan“ sudionici Festivala propješačili su jednu od četiri odabrane rute uz pratnju djelatnika Crvenog križa i liječničkog osoblja. Šetalo se obalnom šetnicom do Voloskom, šetalištem Carmen Sylva, te do Ičića i do Veprinca.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Općina Lovran sanira školjeru na lovranskom lukobranu

Općina Lovran nastavlja s investicijama, pa je tako jučer započela dohrana školjere luke Medveja i luke Lovran. Načelnik Bojan Simonič ...