Početna - IZDVOJENO - Festival umjetnosti, glazbe i plesa uskoro kreće u Lovranu

Festival umjetnosti, glazbe i plesa uskoro kreće u Lovranu

U Lovranu će se od 7. do 20. srpnja 2022. godine održavati jedinstveno događanje “Festival umjetnosti, glazbe i plesanja – FUGiP 2022”. Čine ga 5. Festival klasične glazbe “Lovran Classic” i Festival umjetnosti plesanja, u organizaciji Udruge Corona Laurea Lovran i Plesnog Art Laboratorija, koji su ove godine po prvi puta udružili svoje snage. Mnogobrojni će izvođači Lovran tako pretvoriti u jednu od najpoželjnijih ljetnih destinacija za domaće ljubitelje klasične glazbe, plesa i umjetnosti općenito, a na svoje će doći i mnogi strani gosti željni upravo ovakvih sadržaja.
Publika će tako, u sklopu Festivala “Lovran Classic” 7. srpnja imati prilike uživati u zvucima Večeri klasičnog folklora u izvedbi Jelene Tihomirović i Metoda Sironića uz Martu Karolinu Cader-Pietrzak, zatim 12. srpnja uz zvuke domaćeg Kalamos Kvinteta, 14. srpnjanastupit će francuski Duo SoliPse, a 19. srpnjapredstavit će se hrvatski Duo Tudor-RežićSvi koncerti održavaju se na Trgu sv. Ivana u lovranskom Starom gradu i počinju u 21.00 sat, a ulaznice po cijeni od 55,00 kuna po večeri mogu se nabaviti na internetskoj stranici eventim.hr.

Svoje vještine u plesnom pokretu na Festivalu umjetnosti plesanja u tri će navrata, 11., 18. i 20. srpnja u 20:30 sati, pokazati plesači Plesnog art laboratorija na lovranskom Lungomareu, na rivici u Medveji i u Beach baru Cipera, gdje će manifestacija biti i zatvorena programom “Laurus bez zidova”, a sve u suradnji s brojnim umjetnicima. Ulaz na programe Festivala umjetnosti plesanja je besplatan.Također, u sklopu Festivala umjetnosti plesanja, a na poziv organizatora, u Domu Liganj će od 5. do 13. srpnja biti održan program mentoriranja mladih plesnih umjetnika “Zalet novi”, a u Lovranskoj Dragi umjetnička radionica “Hvala ti 2x”, od 10. do 12. srpnja.

Festival umjetnosti, glazbe i plesanja – FUGiP 2022 podržavaju: Općina Lovran, TZ Općine Lovran, Ministarstvo kulture i medija, Primorsko-goranska županija, Park prirode Učka, Stubica d.o.o., Hostel Link i BHS (Best hospitality solutions).
U prilogu ovoga mejla pronaći ćete objavu za medije sa cjelokupnim programom i rasporedom događanja na ovogodišnjem FUGIP-u.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Gospa

15. kolovoz, blagdan Vele Gospe

Svim čitateljicama i čitateljima portala Liburnija.com povodom blagdana Vele Gospe želimo mir i sreću. Redakcija portala liburnija.com