Početna - IZDVOJENO - Festival znanosti: Vološćanski dio festivala posvećen je Andriji Mohorovičiću
fest znan

Festival znanosti: Vološćanski dio festivala posvećen je Andriji Mohorovičiću

Festival znanosti, čija je tema ‘Vrijeme’. ove godine će se održati i u Voloskom, budući da se ove godine obilježava 160. godina od rođenja jednog od najvećih hrvatskih znanstvenika – Vološćana Andrije Mohorovičića, koji je osim velikih znanstvenih otkrića zaslužan i za utemeljenje Službe točnog vremena.

Programska događanja, koja će se odvijati na Puntici, u DSNM-u te u Domu Liburnija, namijenjena su za sve uzraste, a iste će realizirati članovi Udruge Srce za Volosko zajedno s koordinatoricom umjetničkog programa Darijom Žmak Kunić.

Zabavno predavanje za djecu, mlade i odrasle, o liku i djelu Andrije Mohorovičića kojeg će održati studenti Odjela za fiziku Sveučilišta u Rijeci pod mentorstvom prof.dr.sc. Rajke Jurdana Šepić otvorit će festival ovog četvrtka, 27 travnja s početkom u 17 sati, u prostoru DSNM-a. Pola sata kasnije uslijedit će radionica za djecu ”Moho, dječji muzej prije muzeja“, koja uključuje šetnju ulicama Voloskog uz obilazak rodne kuće i spomenika Andrije Mohorovičića te idejno osmišljavanje Prvog dječjeg muzeja. Zabavno-znanstvena radionica „MOHO“ za djecu i mlade u suradnji s roditeljima na kojoj će se djeca upoznati s likom i djelom Andrija Mohorovičića počinje u 18:30 sati u DSNM, a mališani će imati priliku kreirati nacrte za kartonski seizmograf, građevine. izvedbu potresa te će se izrađivati vulkani.

Dan kasnije, u petak, 28. travnja s početkom u 10 sati na početku obalnog šetališta Lungomare održat će se prezentacija višejezične info ploče posvećene velikom znanstveniku te promotivna turistička šetnja užim centrom Voloskog na temu Andrije Mohorovičića.

Program će zaokružiti edukativno-znanstveno-zabavna predstava „Ti i ja znanstvenika dva“ u izvedbi Lalalanda iz Zagreba koja je na rasporedu 29 travnja, s početkom u 17 sati u Domu Liburnija. Ulaz na sva događanja je slobodan.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Potres u Jelšanama

Jutros malo iza 7 sati na širem matuljskom području osjetio se slabiji potres.Epicentar potresa bio je u Jelšanama (Slovenija) jačine ...