Početna - AUTOMOTO - FIĆO TRANSPORTI – Taxi/Uber prijevoznik bez konkurencije

FIĆO TRANSPORTI – Taxi/Uber prijevoznik bez konkurencije

Razgovarali smo s gospodinom Aureliom Kolaciom, vlasnikom trenutno najkonkurentnijeg taxi prijevoznika na liburnijskom, a i puno širem, području.

Tvrtka za usluge taksi prijevoza, Fićo transporti, nastala je kada su Aurelio Kolacio i njegov partner, Tomislav Švogor, odlučili krenuti u poduzetničke vode. Dugogodišnje iskustvo rada u taxi prijevozništvu, nezadovoljstvo korisnika, prvenstveno cijenom, a onda i uslugom te visoka razina nesigurnosti za korisnike usluga i ostalih sudionika u prometu, Aureliu i Tomislavu bila je znak da je vrijeme za osamostaljenje. Odlučili su pokazati konkurenciji da taxi prijevoznici mogu svojim korisnicima ponuditi vrhunsku uslugu po svima pristupačnoj cijeni.
Upravo spoj taxi prijevoza i Uber-a Aurelio i Tomislav prepoznali su kao savršenu kombinaciju s kojom mogu konkurirati na tržištu.

Fićo transporti na raspolaganju građanima ima 15 osobnih vozila te 1 kombi vozilo. Sva vozila su više ili visoke klase, maksimalne starosti 3 godine, a vozači su licencirani profesionalci s iskustvom.

Uključena i UBER platforma

Korištenje Ubera korisnicima osigurava brojne pogodnosti, a prije svega to su povoljnija cijena i transparentna usluga. Ono što građane najviše zanima su cijene. Kada je Uber platforma u pitanju start se plaća 6 kuna, minuta vožnje plaća se 90 lipa, a kilometar 4 kune, tako da putnika vožnja iz Rijeke do Opatije ispadne 60-ak kuna, dok je cijena vožnje iz Opatije do Lovrana 25 kuna, pojasnio nam je Aurelio.

Uber je tehnološka platforma koja se temelji na jednostavnoj pretpostavci – samo jednim pritiskom tipke na svom pametnom telefonu korisnik naručuje vozilo sa vozačem i za nekoliko minuta je na putu do odabranog odredišta. Prije početka vožnje može vidjeti ime vozača, njegovu/ njezinu sliku, te tip i registraciju automobila, a kroz aplikaciju na karti može pratiti kako automobil dolazi po njega u stvarnom vremenu.
Plaćanje vožnje se odvija automatski nakon izlaska iz vozila naplatom kreditne ili debitne kartice što uslugu čini jednostavnom i sigurnom za vozače i za putnike. Plaćanje je moguće i putem gotovine – jednostavno se iznos plati vozaču nakon završene vožnje.
Uber je prisutan u gotovo 500 gradova i preko 70 država diljem svijeta, a vrlo brzo nakon što se pojavio i na našem tržištu postao je sastavni dio života građana koji cijene sigurnu, transparentnu i učinkovitu uslugu. Bez obzira idu li u večernji izlazak, na posao ili na ručak kod obitelji, znaju da će s Uberom tamo stići sigurno i uz prihvatljivu cijenu.

“Pomeli” konkurenciju u Opatiji

Kako bi zaokružili cijelu sitaciju, osigurali su dostupnost i puno niže cijene u odnosu na postojeće prijevoznike i što se tiče taxi prijevoza. Izdvajamo kao primjer cijenu vožnje iz Opatije kada je start 15 kuna, cijena po kilometru je 6 kuna, a sat vremena čekanja iznosi 60 kuna. To je, obzirom na “konkurente” razlika i do 3 puta u cijeni. Aurelio nam je istaknuo kako Fićo transporti ne mijenjaju cijenu usluge ovisno o tome koje je doba dana (dnevna ili noćna vožnja) ili koji je dan (radni dan/vikend/praznik), znači nema nadoplate cijene, kao što to rade ostali taxi prijevoznici.
Još jedna od prednosti što se tiče Opatije i okolice je ta što, za razliku od većine opatijskih taxi prijevoznika, putnike iz Opatije mogu odvesti u Rijeku i vratiti iz Rijeke u Opatiju jer posjeduju obje dozvole.

Dodatak turističkoj ponudi

Mnogi su već prepoznali modernu, kvalitetnu i povoljnu uslugu pa Fićo transporti surađuju s dentalnim poliklinikama na području Opatije, a mogli bi se pohvaliti i time da su “službeni” taxi prijevoznik marinaca koji rade na remontu u Viktor Lencu, jer, kako nam je ispričao Aurelio, svakodnevno koriste njihove usluge prijevoza.
Kako se, najčešće za vrijeme trajanja turističke sezone, može čuti jako puno pritužbi i neugodnih iskustava s taxi prijevoznicima, a koji turiste često “oderu” kada je cijena vožnje u pitanju, dobro je znati da će sezona u dolasku biti svima puno ugodnija kada je taxi prijevoz u pitanju.

Vjerujem da ćemo se isticati ne samo pristupačnim cijenama već i kvalitetom naše usluge, što će prepoznati i građani, istaknuo je Aurelio.

Dijelimo i link na njihovu facebook stranicu te kontakt broj mobitela: +385 (0)97 689 2060

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Zamjena službenog automobila Grada Opatije nakon 11 godina

Službeni automobil HYUNDAI SONATA 2.0,  kojeg koristi gradonačelnik, nakon 11 godina ide na prodaju. Automobili proizveden 2008. godine trenutno nije ...