Početna - AUTOMOTO - FIĆO TRANSPORTI – Taxi/Uber prijevoznik bez konkurencije

FIĆO TRANSPORTI – Taxi/Uber prijevoznik bez konkurencije

Razgovarali smo s gospodinom Aureliom Kolaciom, vlasnikom trenutno najkonkurentnijeg taxi prijevoznika na liburnijskom, a i puno širem, području.

Tvrtka za usluge taksi prijevoza, Fićo transporti, nastala je kada su Aurelio Kolacio i njegov partner, Tomislav Švogor, odlučili krenuti u poduzetničke vode. Dugogodišnje iskustvo rada u taxi prijevozništvu, nezadovoljstvo korisnika, prvenstveno cijenom, a onda i uslugom te visoka razina nesigurnosti za korisnike usluga i ostalih sudionika u prometu, Aureliu i Tomislavu bila je znak da je vrijeme za osamostaljenje. Odlučili su pokazati konkurenciji da taxi prijevoznici mogu svojim korisnicima ponuditi vrhunsku uslugu po svima pristupačnoj cijeni.
Upravo spoj taxi prijevoza i Uber-a Aurelio i Tomislav prepoznali su kao savršenu kombinaciju s kojom mogu konkurirati na tržištu.

Fićo transporti na raspolaganju građanima ima 15 osobnih vozila te 1 kombi vozilo. Sva vozila su više ili visoke klase, maksimalne starosti 3 godine, a vozači su licencirani profesionalci s iskustvom.

Uključena i UBER platforma

Korištenje Ubera korisnicima osigurava brojne pogodnosti, a prije svega to su povoljnija cijena i transparentna usluga. Ono što građane najviše zanima su cijene. Kada je Uber platforma u pitanju start se plaća 6 kuna, minuta vožnje plaća se 90 lipa, a kilometar 4 kune, tako da putnika vožnja iz Rijeke do Opatije ispadne 60-ak kuna, dok je cijena vožnje iz Opatije do Lovrana 25 kuna, pojasnio nam je Aurelio.

Uber je tehnološka platforma koja se temelji na jednostavnoj pretpostavci – samo jednim pritiskom tipke na svom pametnom telefonu korisnik naručuje vozilo sa vozačem i za nekoliko minuta je na putu do odabranog odredišta. Prije početka vožnje može vidjeti ime vozača, njegovu/ njezinu sliku, te tip i registraciju automobila, a kroz aplikaciju na karti može pratiti kako automobil dolazi po njega u stvarnom vremenu.
Plaćanje vožnje se odvija automatski nakon izlaska iz vozila naplatom kreditne ili debitne kartice što uslugu čini jednostavnom i sigurnom za vozače i za putnike. Plaćanje je moguće i putem gotovine – jednostavno se iznos plati vozaču nakon završene vožnje.
Uber je prisutan u gotovo 500 gradova i preko 70 država diljem svijeta, a vrlo brzo nakon što se pojavio i na našem tržištu postao je sastavni dio života građana koji cijene sigurnu, transparentnu i učinkovitu uslugu. Bez obzira idu li u večernji izlazak, na posao ili na ručak kod obitelji, znaju da će s Uberom tamo stići sigurno i uz prihvatljivu cijenu.

“Pomeli” konkurenciju u Opatiji

Kako bi zaokružili cijelu sitaciju, osigurali su dostupnost i puno niže cijene u odnosu na postojeće prijevoznike i što se tiče taxi prijevoza. Izdvajamo kao primjer cijenu vožnje iz Opatije kada je start 15 kuna, cijena po kilometru je 6 kuna, a sat vremena čekanja iznosi 60 kuna. To je, obzirom na “konkurente” razlika i do 3 puta u cijeni. Aurelio nam je istaknuo kako Fićo transporti ne mijenjaju cijenu usluge ovisno o tome koje je doba dana (dnevna ili noćna vožnja) ili koji je dan (radni dan/vikend/praznik), znači nema nadoplate cijene, kao što to rade ostali taxi prijevoznici.
Još jedna od prednosti što se tiče Opatije i okolice je ta što, za razliku od većine opatijskih taxi prijevoznika, putnike iz Opatije mogu odvesti u Rijeku i vratiti iz Rijeke u Opatiju jer posjeduju obje dozvole.

Dodatak turističkoj ponudi

Mnogi su već prepoznali modernu, kvalitetnu i povoljnu uslugu pa Fićo transporti surađuju s dentalnim poliklinikama na području Opatije, a mogli bi se pohvaliti i time da su “službeni” taxi prijevoznik marinaca koji rade na remontu u Viktor Lencu, jer, kako nam je ispričao Aurelio, svakodnevno koriste njihove usluge prijevoza.
Kako se, najčešće za vrijeme trajanja turističke sezone, može čuti jako puno pritužbi i neugodnih iskustava s taxi prijevoznicima, a koji turiste često “oderu” kada je cijena vožnje u pitanju, dobro je znati da će sezona u dolasku biti svima puno ugodnija kada je taxi prijevoz u pitanju.

Vjerujem da ćemo se isticati ne samo pristupačnim cijenama već i kvalitetom naše usluge, što će prepoznati i građani, istaknuo je Aurelio.

Dijelimo i link na njihovu facebook stranicu te kontakt broj mobitela: +385 (0)97 689 2060

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

(FOTO) U Opatiji održan sastanak s gospodarstvenicima iz Kine

Gradonačelnik Fernando Kirigin i ravnatelj Regionalne razvojne agencije Primorsko-goranske županije “Prigoda” Vedran Kružić održali su sastanak sa predstavnicima kineske tvrtke ...