Početna - IZDVOJENO - Fina akcija Eko – Cvetka
fina akcija

Fina akcija Eko – Cvetka

Kreativni kolektiv Kombinat predstavlja Finu akciju koja će se održati u ponedjeljak 12. listopada 2015.godine, od 16 do 20 sati,  u sklopu listopadskog izdanja sajma Eko Cvetko na Drenovi. Akcija se ukratko može opisati kao “kvartovsko“ druženje i osvještavanje zajednice o važnosti uzgoja i konzumacije lokalno uzgojenih namirnica kroz radionice kreativnog kuhanja i vrtlarstva. Radionice će voditi Dora Tkalec iz drenovskog ogranka Grupe solidarne razmjene (GSR), a očekuje nas izrada “seed bombs“, praktični savjeti urbanog vrtlarenja, priprema sezonskih salata i netipičnog gulaša.

Fina akcija se nadovezuje na Kombinatov projekt Recept: Aktiviraj se! koji jena proljećeodržan kroz dvakulinarska druženja u centru Rijeke.Kuhanjem namirnica lokalnih OPG-ova okupilo se volontere i udruge mladih radi ostvarivanja bolje međusobne komunikacije, poticanja suradnje te razmjene znanja i vještina. Kroz Finu akciju nastoji se ovakve društveno-angažirane sadržajeizmjestiti van samog gradskog centra te potaknuti zajednicu na slične aktivnosti.

Kombinat poziva volontere da se još uvijekmogu do ponedjeljka prijaviti za volontiranje na Finoj akciji putem e-mail adrese kombinat@kombinat.com.hr .

Na kraju, spomenimo i to da se ova građanskaakcija provodi zahvaljujući financijskoj potpori Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva iz Pule u sklopu decentraliziranog modela financiranja Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...