Početna - GASTRO KUTAK - FITNESS TIRAMISU
Foto: web

FITNESS TIRAMISU

Ljeto nam je sve bliže, a s njim i ljepši dani i sve manje odjeće pa će tako u prvi plan doći svi nedostaci na našem tijelu . Vremena je sve manje, a mi svi volimo posegnuti za čokoladom, bombonima, kolačima…. Iz tog razloga Vam danas donosimo recept za tiramisu s kojim svoj izgled nećemo dovesti u nepovoljan položaj za nadolazeće ljetne dane jer ovaj tiramisu ne sadrži masti, a bogat je proteinima.

Sastojci:
20 – 24 piškote
2 x 500g posnog sira (Milbona iz Lidl-a)
2 paketa šlag pjena light (Dr.Oetker)
2 – 3 vanilin šećera
2 – 3 kremfixa
par dcl kave
1/2 dcl ruma
kakao u prahu

Priprema:Prvi korak je da u 2 dcl hladne vode ili mlijeka umiksate light šlag pjenu (prema uputama na jednom paketu piše 150 ml, što bi matematički ispalo 300 ml za dva paketa, ali praksa kaže drugačije, ako bude prerijetko stavite 200 – 220 ml max). Kad dužim miksanjem postignete čvrstu smjesu, dodajte posne sireve, kremfix i vanilin šećer, a to sve skupa miksajte dok se ne sjedini u jednoličnu smjesu.S druge strane pomiješajte kavu sa rumom, lagano umačite piškote i postavljajte u posudu na dno, koja je veličinom takva da prekrije 10 – 12 piškota.Pola mliječne smjese jednoliko prelijte i poravnajte po piškotama, i postavljajte drugi kat.Drugi kat piškota prelijte sa drugom polovicom smjese i lijepo poravnajte. Ostavite kad je gotovo još u frižideru barem sat vremena da se sve stvrdne. Radi okusa, vizualnog dojma i vjernosti originalu, posipajte vrh kolača sa kakaom u prahu.U ovoj slastici možete uživati bez prevelike grižnje savjesti, ipak ova velika kriška je tek šestina cijele posude, i ima malo manje od 250kcal.

NUTRITIVNE I ENERGETSKE VRIJEDNOSTI:
bjelančevina ima 22g, ugljikohidrata 31g i
masti 4g

Hranjiva vrijednost (za cijelu posudu):
Kcal: 1485
Proteini: 130g
Ugljikohidrati: 185g
Masti: 25g
Dobar tek!

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Gradski vijećnici Grada Opatije podržali projekt rekonstrukcije i dogradnje Doma zdravlja

Gradski su vijećnici na svojoj jučerašnjoj 17. sjednici podržali Prijedlog Odluke o realizaciji projekta rekonstrukcije i dogradnje objekta Doma zdravlja ...