Početna - IZDVOJENO - Fiumanka 2013.
Foto: F. Slavić

Fiumanka 2013.

Jedriličari iz čitave Europe slili su se na Kvarnerski zaljev kako bi prisustvovali ovoj prekrasnoj manifestaciji nazvanoj Fiumanka. Prekrasni prizor koji krasi Kvarner svake godine u lipnju mjesecu ostavlja bez daha ne samo sudionike ove regate, već i posjetitelje, a i one koji ne dođu na sam gat, već regatu mogu pratiti sa svoji prozora iz zgrada koje se nalaze na obroncima  Rijeke. Ova regata održava se na ruti od Rijeke do Omišlja i nazad.

Ovogodišnjoj regati u samome startu vrijeme nikako nije išlo na ruku. Bonaca, bonaca, bonaca….napokon nakon nekog vremena zapuhao je spasonosni maestral. Maestral nije pogodovao samo jedriličarima, koji su ostavljali zadnje atome snage na regati, već i brojnim gostima, koji su na tribinama tražili što bolje pozicije. Od svega najviše raduje činjenica da se prijavilo čak 209 jedrilica, a njih 118 je ušlo u cilj.

Iako je ova Fiumanka jedva završila, već su počele pripreme za iduću, jubilarnu 15. Fiumanku. Fiumanka nije samo sastanak jedriličara i natjecanje u jedrenju, ona je statusni simbol Rijeke i praznik jedrenja ispunjen raznovrsnim zabavnim, ugostiteljskim i poduzetničkim sadržajima.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Opatijac Erik Golubović državni prvak u šahu

Osmoipolgodišnji Erik Golubović osvojio je 1. mjesto na Državnoj završnici Sportskih igara mladih u natjecanju u Splitu 20.7.2021 u šahu ...