Početna - IZDVOJENO - Folklorni ansambl Zora koncertom u Gervaisu slavi 70. rođendan
zora opatija

Folklorni ansambl Zora koncertom u Gervaisu slavi 70. rođendan

Ove se godine navršava se 70 godina postojanja i aktivnog djelovanja Folklornog ansambla Zora i teče 130. godina od osnutka društva Zora, te tim povodom pozivaju građane na Svečani koncert u Centru Gervais 30. studenog s početkom u 19,30 sati.

Do sada je kroz ansambl prošlo više od 2700 članova, u ansamblu broje više od 4500 članova, a sam program vidjelo je više od milijun gledatelja, uglavnom stranaca.

Svečani koncert započinje projekcijom spota “Štenta j bil v Amerike”, nakon čega se predstavlja cijeli ansambl od 65 članova, uvježbani za ovu večer. Bit će tu snaše, momci, djevojke, ali će zaplesati i devet baka i sedam djedova.

Zanimljivost je da se smjenjuju aktivni plesači i plesači veterani koji se vraćaju svakih pet godina kako bi ojačali aktivni dio ansambla. Vidjet ćemo raznovrstan program, od plesova liburnijskog krasa, krčkog tanca, Posavine, Prigorja, splitskih i ličkih plesova, plesova bunjevačkih Hrvata, Slavonije, a s posebnim zadovoljstvom najavljuju novu koreografiju Podravine, poznatu po divnim kostimima hrvatske baštine, te momačkog plesa sa šeširima.

FA Zora nastupao je na mnogim pozornicama Europe, Amerike, a ove su godine zaplesali i prvi put na afričkom tlu, u Keniji kao sastavni dio delegacije na svjetskom kongresu profesionalnih djelatnika u turizmu.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

NOVI iPHONE BEZ SLUŠALICA I ADAPTERA ZA PUNJENJE

Sve su glasnija nagađanja da se Apple sprema povući potez koji se vjerojatno neće svidjeti njihovim kupcima Naime, u Apple-u ...