Početna - IZDVOJENO - (FOTO) Danas otpočinje Regata tradicijskih barki u Iki

(FOTO) Danas otpočinje Regata tradicijskih barki u Iki

Ove subote 23. srpnja u čast Dana grada Opatije održat će se Regata tradicijskih barki u ikarskom akvatoriju, uz popratni prigodni program na novouređenom trgu u Iki.

Program počinje u 18,30 sati Cooking showom s poznatim chefom Kristijanom Kozmićem, uz prezentaciju gastro znalca Damjana Miletića. Posjetitelji će moći kušati posebno pripremljene obroke pašte s plodovima mora a la chef te ponešto naučiti na prezentaciji mariniranja inćuna.

U 20,30 zakazan je start regate na kojoj će natjecatelji odmjeriti snage u tri kategorije – guci, vele barke i pasare. Na regatnom polju ikarskog akvatorija okušat će se 15 barki i posada. Predviđeno je trajanje regate oko sat vremena, nakon čega slijedi podjela nagrada i potom zabava uz nastup Klape Baladur i ugostiteljsku ponudu do kasnih sati.

Manifestacija se odvija u sklopu europskog projekta „Interpretacija 300 let škvera va Ike“, sufinanciranog sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo. Nositelj projekta je Grad Opatija.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...