Početna - IZDVOJENO - Foto: Festival orkestra “Naš svijet je glazba”
orkestar
foto: afs Franjo Slavić

Foto: Festival orkestra “Naš svijet je glazba”

Pod motom “Naš svijet je glazba” to je jedan od najvećih projekata orkestra u proteklih dvadesetak godina. Svake godine orkestar organizira i ugošćuje nekoliko istaknutih orkestara iz regije Alpe-Adria koji se okupljaju prvi vikend u svibnju da bi predstavili sebe, svoju regiju i državu kako domaćim slušateljima tako i inozemnim gostima koji borave na Liburniji. 1993. godine je održano prvo izdanje festivala “Naš svijet je glazba”. Od tada do danas festival je posjetilo te dalo koncerte za građanstvo i goste nekoliko tisuća glazbenika iz inozemstva, vrativši se kući puni dojmova i lijepih uspomena s liburnijske rivijere.

Tako je ovaj nedjeljni dan izmamio brojne šetače i znatiželjnike, da mogu pogledati mimohod sudionika međunarodnog festivala puhačkih orkestara.

Gostujući orkestri iz Njemačke i Slovenije, zajedno sa domaćinom ove manifestacije – Puhačkim orkestrom Lovran, prodefilirali su od opatijske tržnice sve do Slatine gdje je održan polusatni zajednički koncert.

Cilj je da kroz razmjenu kulturnih društava pokažu turistički potencijal našeg kraja.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Kultura i umjetnost se vraćaju u punom sjaju: Virtuoz iz Matulja Zvjezdan Ružić objavio suradnju s književnikom Lukom Paljetkom

Jedna potpuno neočekivana suradnja, objavljena upravo na Svjetski dan glazbe, virtuoz iz Matulja, Zvjezdan Ružić još jednom donosi fantastičnu glazbenu ...