Početna - IZDVOJENO - FOTO: LFF 2013.
LFF 2013

FOTO: LFF 2013.

Gotov je jedanaesti u nizu Liburnia Film Festival održan u prekrasnom ambijentu, uz more, u  ičićanskoj lučici.

Kao što smo vas već izvještavali do sada, ovogodišnji LFF zaprimio je rekordan broj filmova koji su ulazili u konkurenciju za nagradu. Tako se među konkurentnim filmovima našlo čak 18 dokumentaraca, a ukupno ih je prikazano 25,  što je rezultiralo uvođenjem Nultog dana Liburnia Film Festivala na kojemu su prikazani regionalni filmovi.

Ono što je zanimljivo jest da su gotovo svi filmovi koji su prikazani posljednjeg dana Festivala ponijeli sa sobom nagrade. Tako je po izboru žirija nagradu odnio dokumentarac Autofocus redatelja Borisa Poljaka, a nagradu publike odnio je uradak Lane Kosovac koji nosi naslov Park ljubavi. Posebno priznanje od strane žirija dobila je mlada autorica Kaja Šimunović za film Kak’ je doma?.

Za vrijeme festivala održane su i tri radionice: Prvi put snimam za mlade, u suradnji s Filmaktivom, Masterclass Borisa Mitića “Kompletan uvid u industriju dokumentarnog filma u pet crteža” te Autorska analiza filma u suradnji s Restartom.

Za glazbeni dio festivala zaduženi su bili srpski rock band Repetitor, koji je nastupio u srijedu, a posljednjeg dana Festivala zabavljala nas je hrvatska grupa Svadbas.

Kako je izgledalo na posljednjem danu Liburnia Film Festivala možete pogledati u našoj fotogaleriji.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...