Početna - IZDVOJENO - (FOTO) Nastup Opatijca Erika Golubovića na Europskom šahovskom prvenstvu

(FOTO) Nastup Opatijca Erika Golubovića na Europskom šahovskom prvenstvu

U Novom Sadu u hotelu Park od 26.12-30.12.2021. održano je Europsko šahovsko prvenstvo u rapidu i blitzu za mlade-pojedinačno i ekipno.
Mali Opatijac devetogodišnji Erik Golubović natjecao se u konkurenciji za dječake do 10 godina na sva tri prvenstva.U vrlo jakoj konkurenciji na Europskom pojedinačnom prvenstvu u rapidu je osvojio 23.mjesto (9,5 bodova iz 18 partija). Na natjecanju su nastupili mladi sahisti iz 29 zemalja, a najvecu zastupljenost igraca osim zemlje domacina imali su Rusi koji su drzali vodstvo sa najboljim rezultatima.

Na Europskom ekipnom prvenstvu u rapidu za dječake do 10 godina Hrvatska je osvojila 9.mjesto u respektabilnoj konkurenciji,a pobjednik je reprezentacija Rusije.
Hrvatska je nastupila u sastavu Golubović,Apostolovski, Sarač i Đurašin.

Najuspješniji igrač hrvatske reprezentacije bio je Erik Golubović koji je osvojio 4 boda iz 7 partija nastupivši na prvoj ploči!

Bilo je to za Erika neprocjenjivo iskustvo za novo nadolazece Europsko i Svjetsko prvenstvo u sahu koje ce se odrzati 2022 godine do 10 godina temeljem proslogodisnje osvojene titule drzavnog prvaka.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

(FOTO) Održan odbojkaški turnir Ičići Masters 2022.

Na plaži u Ičićima od 5. do 7. kolovoza odigran je turnir Ičići Masters 2022 – Pojedinačno Prvenstvo Hrvatske u ...