Početna - IZDVOJENO - (FOTO) Noć knjiga obilježena u opatijskoj knjižnici

(FOTO) Noć knjiga obilježena u opatijskoj knjižnici

U povodu ovogodišnje „Noći knjige“ u Gradskoj knjižnici i čitaonici „Viktor Car Emin“ Opatija gostovao je umirovljeni sveučilišni profesor Igor Brajdić.

Putopisno predavanje „Putovanje u duhovni i svakidašnji život Indijanaca Lakota Siouxa“ ujedno je i naziv njegovih knjiga objavljenih u dva toma još 2020. godine. Okupljene je svojim izlaganjem poveo na putovanje u rezervate američkih starosjedioca koje je posjetio u dva navrata na svojim putovanjima u Ameriku. Vrlo zanimljivim predavanjem praćenim slikama, videozapisima i suvenirima s putovanja, dotaknuo se legendi, mitova i duhovnog svijeta Indijanaca Lakota Siouxa i zanimljivosti vezanih uz njihov život, tradiciju i običaje. Osobito je istaknuo prostor (ne)slobode Indijanaca u današnjem vremenu i društvu što se izvrsno ukopilo u temu ovogodišnje Noći knjige koje je bila – sloboda – u svim njenim interpretacijama i oblicima.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

(FOTO) Veliko finale Petrove va Pojanah

Veliko finale Petrove va Pojanah! Predstava Casabianca ispunila je gledalište do posljednjeg mjesta. Nakon izuzetnog uspjeha, ova topla i duhovita ...