Početna - GOSPODARSTVO - (FOTO) Obilazak gradilišta druge tunelske cijevi tunela Učka

(FOTO) Obilazak gradilišta druge tunelske cijevi tunela Učka

Prilikom obilaska gradilišta druge tunelske cijevi tunela Učka, održano je potpisivanje Sporazuma između Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, Grada Opatije, Općine Lovran, Općine Mošćenička Draga, Županijske uprave za ceste te Bina Istre vezano uz spojnu cestu Dobreć – PUO Kvarner.

Sporazum definira izgradnju budućeg čvora Dobreć koji će ujedno biti spoj na budući puni profil autoceste A8 (autocesta Matulji – tunel Učka) te jamči da se u vrijeme izgradnje i nakon izgradnje autoceste može koristiti taj kolni pristup. Ujedno, Sporazum regulira obveze potpisnika u vezi gradnje buduće ceste u dužini od 6,5 kilometara koja će, vjerojatno, biti u režimu županijske ceste te će spajati Dobreć s Lovranom i u mnogome rasteretiti postojeću državnu cestu kroz Opatiju.

Slijedi ishodovanje potrebnih dozvola, čvor Dobreć će se i prije toga realizirati, a vrlo je izvjesno da će projekt gradnje nove ceste dobiti europska sredstva u narednoj financijskoj perspektivi jer se odnosi na rasterećenje prometa.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

(FOTO) 2. Liburnija Cup donosi nova košarkaška uzbuđenja u Opatiji

Ovog vikenda u Sportskoj dvorani Marino Cvetković igra se 2. Liburna Kup u košarci, najavili su predstavnik organizatora Robert Bobo ...