Početna - IZDVOJENO - (FOTO) Održana konferencija “Regionalni centar kompetentnosti – RECEPT

(FOTO) Održana konferencija “Regionalni centar kompetentnosti – RECEPT

U Grand Hotelu 4 Opatijska Cvijeta održana je konferencija „Regionalni centar kompetentnosti Opatija kao RECEPT za kvalitetu u strukovnom obrazovanju“ u organizaciji RCK Ugostiteljske škole Opatija. Konferencija je održana u sklopu europskog projekta RCK RECEPT – Regionalni centar profesija u turizmu te manifestacije „Dani otvorenih vrata EU projekata“.
Zamjenica župana Marina Medarić poželjela je sudionicima dobar rad na konferenciji koja je predstavila najvažnije informacije o ovom značajnom projektu.


„Primorsko-goranska županija od početka je prepoznala značaj ovog projekta. Ugostiteljska škola Opatija i Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu čine Opatiju liderom u stvaranju kvalitetnih turističkih kadrova,“ istaknula je zamjenica Medarić te naglasila važnost ljudskog resursa kao ključnog u turističkoj destinaciji.


Gradonačelnik Grada Opatije Fernando Kirigin zaželio je sudionicima dobrodošlicu u kolijevku hrvatskog turizma koja se može pohvaliti 170-godišnjom tradicijom. Napomenuo je kako Grad Opatija s Ugostiteljskom školom uvijek kvalitetno surađuje te pohvalio značaj projekta RCK RECEPT.
Pročelnica Upravnog odjela za odgoj i obrazovanje Edita Stilin istaknula je posebnost ovog projekta usmjerenog upravo na edukacije nastavnika te razvoj novih obrazovnih programa, a koji će učiniti školu modernim europskim centrom.


Jelena Pavičić, voditeljica Službe za strateško planiranje i programiranje Ministarstva turizma i sporta dodala je kako je Opatija uistinu zaslužila kvalitetan projekt te Regionalni centar kompetentnosti na svom području. Istaknula je važnost učenja temeljenog na radu te suradnje s poslodavcima.


„Izvrsnoj destinaciji je polazište u edukaciji,“ zaključila je voditeljica Pavičić.
Sonja Bajza, voditeljica Službe za pripremu natječaja i provedbu ugovora Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih naglasila je kako Agencija, odnosno njihova organizacijska jedinica DEFCO kao posredničko tijelo druge razine, uvijek stoji na raspolaganju Ugostiteljskoj školi kako bi projekt uspješno realizirali.


Ravnateljica Ugostiteljske škole-RCK Opatija Sibila Roth istaknula je kao ključne ciljeve unaprijeđenje kvalitete obrazovanja kroz inovativne metode poučavanja, suradnju s poslodavcima te učinkovitije stjecanje znanja.
„Cilj nam je privući učenike te popularizirati ugostiteljsko-turistička zanimanja“, dodala je ravnateljica Roth te naglasila važnost kvalitetne suradnje s drugim centrima kompetentnosti u (pod)sektoru turizma i ugostiteljstva.
„Želim još jednom zahvaliti Primorsko-goranskoj županiji koja je uz nas u ovome od samog početka“, zaključila je ravnateljica Roth.
Voditelj projekta Almir Maslić prisutne je upoznao s osnovnim značajkama projekta RCK RECEPT, nakon čega su predstavnici projektnih partnera prezentirali elemente projekta. Sudionici su tako mogli saznati više o modernizaciji kurikuluma u RCK Opatija, sustavu kvalitete, stručnim usavršavanjima odgojno-obrazovnih djelatnika, natjecanjima učenika, razvoju poduzetničkih vještina te Regionalnom centru kompetentnosti Opatija iz perspektive poslodavca.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Danas započinju radovi u Ulici 9. rujna

Obavještavamo o interventnim radovima na prekopu ceste i ugradnji vodolovne rešetke koji će se odvijati od 20. do 27. siječnja 2022. ...