Početna - IZDVOJENO - (FOTO) Održana promocija knjige Marije Trinajstić u Kulturnom domu „Zora“

(FOTO) Održana promocija knjige Marije Trinajstić u Kulturnom domu „Zora“

Promocija knjige „Mat mi j’ užala povedat“ Marije Trinajstić održana je u Kulturnom domu „Zora“ u prisustvu mnogobrojne publike te gradonačelnika Fernanda Kirigina.

O knjizi su govorili autorica predgovora Aleksandra Kućel-Ilić, urednica priloga „Beseda“ Novog lista i Franjo Butorac u ime izdavača Naklade Kvarner, a autorica knjige Marija Trinajstić pročitala je nekoliko priča koje su nagrađene velikim pljeskom. Prvi potpisani primjerak knjige autorica je uručila gradonačelniku Kiriginu.

Knjiga sadrži 28 priča o životu u Opatiji i okolici u vrijeme dvaju svjetskih ratova i periodu između njih. Većim dijelom riječ je o svjedočanstvima iz prve ruke, s obzirom da ih je Mariji prepričala njezina majka Darinka, a otud i naslov knjige – „mama mi je znala pričati…“. Knjiga je pisana „po domaću“, odnosno na čakavskom jeziku karakterističnom za Opatiju, a uz svaku priču autorica je pripremila i rječnik čakavskih riječi s prijevodom na standardni književni jezik.

Marija Trinajstić nagrađivana je opatijska autorica: pjesnikinja, prozaistica, urednica, antologičarka, kritičarka, recenzentica. Dobitnica je nagrade za životno djelo Grada Opatije 2019. godine i nagrade Drago Gervais 2019. za najbolje djelo objavljeno na čakavskom narječju za pjesničku zbirku Cimbuja.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

(FOTO) Veliko finale Petrove va Pojanah

Veliko finale Petrove va Pojanah! Predstava Casabianca ispunila je gledalište do posljednjeg mjesta. Nakon izuzetnog uspjeha, ova topla i duhovita ...