Početna - IZDVOJENO - Foto: Otvorenje Golden Opatije – carskog grada
Foto: afs Franjo Slavić

Foto: Otvorenje Golden Opatije – carskog grada

Raskošnom glazbeno-scenskom bajkom “Carski grad” započela je manifestacija “Golden Opatija”, centralni program obilježavanja 170 godina opatijskog turizma. Slavne vile u središtu grada, prekrasni parkovi i perivoji, plaže te Ljetna pozornica postali su dio scenografije u kojoj je, uz sudjelovanje stotina kostimiranih gluamca, plesača, glazbenika i balerina oživljeno rano razdoblje uspješne i dugotrajne opatijske turističke priče.

Posebno atraktivan program održan je na dvije scene Ljetne pozornice – na onoj manjoj, uz velike poteškoće voditelj kina i njegov pijani pijanist uspjeli su prikazati duhovite skečeve u kojima je glavnu ulogu igrao Charlie Chaplin, još jedan poznati opatijski gost, dok su na velikoj sceni gledatelji mogli u ruke uzeti “konce života” i “zapovijedati” živim marionetama. Za uspomenu na lijepu večer u Opatiji pobrinuo se stari fotograf uz zid slavnih u parku Angiolina, koji je goste svojom arhaičnom kamerom “prenio” na jednu od pet klasičnih scena Opatije s prijelaza stoljeća.

Manifestacija “Golden Opatija” je trodnevna centralna proslava 170 godina opatijskog turizma u organizaciji Turističke zajednice Grada Opatije i gradske ustanove Festival Opatija.

U nedjelju održan je program “RetrOpatija”. Dah prošlog vremena vratile su i ostale glazbeno-scenske točke koje su središte Opatije i park Angiolina pretvorile u oazu mode, glazbe i plesa druge polovice dvadesetog stoljeća. Kupalište Lido doživjelo je potpunu preobrazbu u čemu su pomogli parkirani oldtimeri, raspoloženi statisti, plesači i najveći hitovi rocakbilly glazbe, dok su drugu stranu kupališta okupirali mladići i djevojke s gitarama koji su stvorili pravi tulum na plaži na kojem su se iz svega grla pjevale najpoznatije pjesme nekadašnje jugoslavenske glazbene scene.

U nastavku pogledajte fotogaleriju slika od “RetrOpatije” koja je održana u nedjelju.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

U Sloveniju će se u nekim slučajevima smjeti i bez PCR testa

Prema novoj uredbi slovenske vlade neke kategorije putnika neće morati po dolasku na granicu predočiti negativni PCR test, a za ...