Početna - IZDVOJENO - Foto: Otvorenje sportske dvorane Marino Cvetković
sportska dvorana Opatija

Foto: Otvorenje sportske dvorane Marino Cvetković

Povorkom koja je krenula iz smjera opatijske tržnice, a koju su predvodile opatijske mažoretkinje u svečanom defileu, započelo je svečano otvorenje sportske dvorane Marino Cvetković. Odredište povorke bilo je, naravno, ispred same dvorane.
Dvorana je dobila naziv po Marinu Cvetkoviću, mladiću, sportašu, Opatijcu koji je početkom Domovinskog rata izgubio život.
Ova će dvorana,naime, služiti ne samo kao mjesto održavanja sportskih događaja na zatvorenom, već i kao spomenik svim palim braniteljima, a i kao podsjetnik da sloboda, nažalost, ima najveću cijenu.
Pozdravni govor održao je opatijski gradonačelnik Ivo Dujmić, a osim njega prigodne govore svim posjetiteljima održali su i primorsko-goranski župan Zlatko Komadina, predsjednik Sportskog saveza Grada Opatije Fernando Kirigin, te Mladen Kranjčec, koji se obratio prisutnima u ime hrvatskih ratnih vojnih invalida i branitelja.
Dvorana je svečano otvorena rezanjem plave vrpce, a čast rezanja vrpce pripala je Marinovim roditeljima, dok je Marinova sestra položila cvijeće ispod slika poginulih branitelja na samome ulazu u dvoranu.
Uz prigodni program na kojemu su nastupile ženska klapa Kamelija iz Opatije i pjevački zbor Maestral iz Veprinca, otvorio se i šampanjac, stoga ni osvježenja nije nedostajalo.
Sam interijer dvorane rasprostire se na 1800 m2, a sadrži čak 1200 sjedećih mjesta. U “podrumu” dvorane smještena je garaža sa 137 parkirnih mjesta, a osim toga obnovljeno je i stubište Lipovica koje vodi prema Novoj cesti.
Kako je na otvorenju izgledalo možete pogledati u našoj fotogaleriji, a u njoj možete vidjeti i kako je sve izgledalo na samome početku gradnje, davne 2011. godine!

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...