Početna - IZDVOJENO - (FOTO) Preventivni pregledi za građane Opatije 40+

(FOTO) Preventivni pregledi za građane Opatije 40+

I ove godine, u suradnji s Poliklinikom Dental Kantrida, Grad Opatija nastavlja s projektom preventivnih zdravstvenih pregleda za građane Opatije starije od 40 godina.

Preventivni se zdravstveni pregledi organiziraju od 2015. godine. Građani mogu izabrati jedan ultrazvučni pregled: abdomena, dojke, štitnjače ili prostate. Grad je ugovorio ukupno 500 pregleda za građane.

– Pozivamo naše građane da iskoriste mogućnost te da, uz minimalne troškove i bez čekanja, obave preventivni pregled jer je dobro poznato da je briga o zdravlju uz preventivne preglede vrlo važna. Grad plaća 100 kuna po pregledu, građani 30 kuna po obavljenom pregledu, a ostatak je na teret Poliklinike Dental Kantrida, kazao je gradonačelnik Fernando Kirigin.

– Prošle je godine od mogućih 500 pregleda u Poliklinici obavljeno njih 418. Od toga je broja 12 posto građana upućeno na daljnju medicinsku obradu. Svaki je pregled važan jer ako spasimo od ozbiljnijih posljedica i  nekoliko ljudi, učinili smo mnogo. Stoga pozivam sve prijavljene Opatijce da iskoriste priliku i obave pregled, naglasio je ravnatelj Poliklinike Dental Kantrida Paulo Petretić.

Grad Opatija svojim građanima kroz dodatni zdravstveni nadstandard omogućuje i financiranje cijepljenja za djecu predškolske dobi. U međuvremenu su neka od cjepiva koja je Grad financirao ušla na obveznu listu cijepljenja djece, primjerice cjepivo protiv pneumokoka. Program financiranja se nastavlja za cjepivo protiv rota virusa. Ukoliko se roditelji odluče cijepiti djecu Grad će izvršiti povrat sredstava za plaćeno cjepivo. Roditelji, u dogovoru s izabranim liječnikom-pedijatrom, kupuju cjepivo u ljekarni, a temeljem ispostavljenog računa podnose zahtjev Gradu Opatiji za refundaciju troškova.

Obrasci zahtjeva za preventivne preglede i cijepljenje će od 1.travnja biti dostupni na mrežnim stranicama Grada. Građani se za sve dodatne informacije mogu obratiti na 680-145 ili mail andrea.arbanasic@opatija.hr

Izvor: Grad Opatija

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...