Početna - IZDVOJENO - FOTO: Prosvjed na Puževom bregu
foto: Franjo Slavić afs

FOTO: Prosvjed na Puževom bregu

Mještani Puževog brega i Pobri okupili su se jučer u velikom broju na prosvjedu protiv postavljanja VIP-ova repetitora na kuću jednog njihovog sumještana. Prosvjed je održan ispred crkve Sv. Ane, mještani su se okupili te izrazili zabrinutost negativnih posljedica koje će snažni signali imati utjecaj na njihovo zdravlje i zdravlje njihove djece.

Postavljanje repetitora započelo je 29. ožujka, a dan kasnije mještani su organizirali prvi prosvjed, alarmirali policiju i uspjeli zaustaviti postavljanje bazne stanice bez koje repetitor ne može funkcionirati. Mještani tvrde da je stvar prevencije, te da su svjesni činjenice da i mali uređaji zrače, te koliko tek zrači repetitor koji pokriva radijus od četri kilometra.

Više od 150 mještana je stavilo svoj potpis i izjasnili su se protiv repetitora. Vlasnici kuće na koju je postavljen repetitor poželjeli su raskinuti ugovor s VIP-om, no druga strana im to ne dozvoljava i prema riječima mještana prijeti milijunskim tužbama za naknadu troškova. Mještani naglašavaju kako neće odustati od svojih prosvjeda protiv “opasnog” repetitora, te da će učiniti sve što budu mogli da se njegova izgradnja ne dovrši.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...