Početna - IZDVOJENO - (FOTO) U Opatiji započeo ciklus zdravstvenih predavanja

(FOTO) U Opatiji započeo ciklus zdravstvenih predavanja

U „Klubu 60+“ Gradskog društva Crvenog križa Opatija započeo je ciklus zdravstvenih radionica za poboljšanje zdravstvene sigurnosti građana, promicanja zdravlja i zdravog načina života te širenje informacija o zdravlju.

Radionice će se održavati srijedom od 10 do 12 sati u „Klubu 60+“. Denis Juraga, asistent na Medicinskom fakultetu u Rijeci, održao je danas prvu od sedam radionica pod nazivom „Trening uma i tijela za vlastitu dobrobit“.

Radionice su rezultat suradnje s Katedrom za socijalnu medicinu i epidemiologiju Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci koja je jedan je od partnera na projektu „Okvir društvenog uključivanja za smanjenje tereta kroničnih bolesti u zdravstvenom sustavu“ (SEFAC – Social Engagement Framework for Addressing the Cronic – Disease– Challenge; GA No. 738202).

Projekt je osmišljen s ciljem poticanja ljudi da preuzmu kontrolu nad vlastitim zdravljem te je financiran u sklopu Trećeg europskog programa u području javnog zdravstva (2014. – 2020.). Ciljna populacija projekta su osobe u životnoj dobi od 50 ili više godina koje žive na području grada Rijeke i širem riječkom području te boluju od određene kardiovaskularne bolesti ili dijabetesa tipa II, odnosno žele spriječiti razvoj istih.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

(FOTO) Veliko finale Petrove va Pojanah

Veliko finale Petrove va Pojanah! Predstava Casabianca ispunila je gledalište do posljednjeg mjesta. Nakon izuzetnog uspjeha, ova topla i duhovita ...