Početna - IZDVOJENO - (FOTO) U opatijskoj osnovnoj školi održan mjesec hrvatske knjige

(FOTO) U opatijskoj osnovnoj školi održan mjesec hrvatske knjige

“Mjesec hrvatske knjige” ove se godine obilježio od 15.10.-15.11. Prvi razred Područne škole Ičići sa svojom učiteljicom Marinom Marinac Matulja, pješice je krenuo već u rano jutro obalnim putem prema Gradskoj knjižnici “Viktor Car Emin” u Opatiji. Ova je godina u Hrvatskoj proglašena i GODINA ČITANJA. Kako naviku čitanja započeti sa najmlađima?

Kroz igru i maštanje, otkrivajući čarobne riječi i njihovu moć upravo u prostoru Gradske knjižnice. Djelatnice su nam pripremile pričaonicu, dvije basne i naravno pouku smo svi razumjeli. Pravašima je uručena potvrda za učlanjenje i besplatno posuđivanje, koje traje godinu dana.

Povratak smo započeli hraneći golubove na Slatini, doručkom na otvorenom,  zatim  krenuli obalnom šetnicom prema Ičićima. Šetnja je trajala u oba smjera 2 sata i 40 minuta. Bravo za naše pravaše i da ne zaboravimo “Djeca koja čitaju postaju ljudi koji misle.” i “U zdravom tijelu je zdrav duh.”

Izvor: Osnovna škola “Rikard Katalinić Jeretov”

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Obilježavanje međunarodnog dana sjećanja na holokaust

Obilježavanje Međunarodnog dana sjećanja na holokaust u sprečavanja zločina protiv čovječnosti u organizaciji UABA-e grada Opatije i Gimnazije Eugena Kumičića ...