Početna - IZDVOJENO - (FOTO) Udruga Žmergo nudi sjajne prilike za volontiranje mladih

(FOTO) Udruga Žmergo nudi sjajne prilike za volontiranje mladih

Zamjenica gradonačelnika Kristina Đukić posjetila je Udrugu “Žmergo “u kojoj redovito borave volonteri iz mnogih europskih zemalja.

Trenutno u Udruzi volontiraju dvije portugalske studentice Virginia Gomes i Rafaela Capos. Kao i mnogi mladi Europljani priliku za volontiranjem i pomaganjem u lokalnoj zajednici spajaju s upoznavanjem drugih zemalja, ljudi, kultura i prirodnih ljepota. U Opatiji će boraviti mjesec dana volontirajući na nizu aktivnosti u projektu “We Are United” (WAU) čiji je nositelj organizacija Associação Juvenil de Peniche, dugogodišnji partner opatijske Udruge Žmergo.

WAU se provodi kroz program Europske snage solidarnosti kojeg financira EU, a riječ je o projektu međunarodne mobilnosti koji omogućuje mladima iz zapadne regije Portugala sudjelovanje u volonterskim projektima solidarnosti kako bi razvijali nove kompetencije i vještine kroz neformalno obrazovanje.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

(FOTO) Veliko finale Petrove va Pojanah

Veliko finale Petrove va Pojanah! Predstava Casabianca ispunila je gledalište do posljednjeg mjesta. Nakon izuzetnog uspjeha, ova topla i duhovita ...