Početna - IZDVOJENO - (FOTO) Vilu Angiolinu obasjala “Jesenja rapsodija kamelija”

(FOTO) Vilu Angiolinu obasjala “Jesenja rapsodija kamelija”

U Parku i Vili Angiolini održana je „Jesenja rapsodija kamelija“, nova manifestacija u organizaciji Udruge ljubitelja kamelija Opatija osmišljena u čast posebne vrste kamelije koja se nalazi kod spomenika Schüleru, a čija je cvatnja upravo u tijeku i jedna je od izvansezonskih atrakcija Opatije.

Publici su se obratile predsjednica udruge Mira Shalabi, zamjenica gradonačelnika Kristina Đukić, predstavnica TZ Kvarnera Renata Vincek te Opatijka sa zagrebačkom adresom dr. sc. Romana Lekić, pročelnica Odjela za turizam Bernays Visoke škole za komunikacijski menadžment iz Zagreba, koja je najavila početak projekta interpretiranja i re-interpretiranja parka kroz ekonomiju doživljaja te metode i tehnike kao što su animacija i storytelling.

Riječ je o inicijativi koju je Udruga pokrenula kako bi se stvorili uvjeti da Park Angiolina postane Povijesni park izvrsnosti s ciljem uključivanja u The European Network of Historic Gardens (REJHIS), europske mreže koja godišnje ima 8 milijuna posjetitelja i organizira preko 500 raznih manifestacija.

Kod spomenika Schüleru i rascvjetane kamelije nastupio je zbor O.Š. „R. K. Jeretov“ Opatija, a učenici su recitirali i nekoliko pjesmica o kamelijama.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Ovog vikenda otvorenje planinarske obilaznice „Po vrhovima Učke i Ćićarije“

Planinarsko društvo „Opatija“, u subotu i nedjelju 27. i 28. studenog 2021. godine, organizira otvorenje nove planinarske obilaznice „Po vrhovima Učke i ...