Početna - IZDVOJENO - Geneza Aushwitza
geneza

Geneza Aushwitza

UABA Grada Opatije je nakon ljetnje stanke pripremila građanima Opatije, svojim članovima i posebno mladima kojima tek počinju nove školske obaveze – jedan poseban event.

Gospodin Ryszard Domasik iz Poljske (Oswiecim) ovih dana ljetuje u Opatiji te će jedne večeri u Vili Antonio prenesti svoja životno-radna iskustva. Ryszard, naime, broji 25 godina rada u Memorijalnom Muzeju Auschwitz-Birkenau: on je kustos zadužen posebno za posjetioce iz bivše Jugoslavije, odlično govori hrvatski i potvrđeni je prijatelj Udruge. Učesnici  posjeta Auschwitzu ga se svi sa simpatijama sjećaju.

U petak, 4/rujna u 18:00 sati u Opatijskoj vili Antonio Ryszard će riječima i virtualnom slikom provesti sve prisutne Memorijalnim muzejom Holokausta. Zanimljivo za one koji tamo još nisu bili, da se s time upoznaju, a onima koji su već bili da se prisjete proživljenog. Event je nazvan:

Geneza Auschwitza.

Razgovor sa gospodinom Domasikom i kasnija pitanja moderirat će predsjednik Oleg Mandić, bivši aušvicki uznik.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Radovi na uređenju Ulice R.K. Jeretova gotovi do 5. ožujka

Po najavi dobivenoj od Županijske uprave za ceste, radovi na uređenju ulice Rikarda Katalinić Jeretova trajati će do 5. ožujka.“Do ...