Početna - IZDVOJENO - Gimnazija donirala dječji odjel onkologije

Gimnazija donirala dječji odjel onkologije

Od tradicionalnoga rimskoga kolača do humanitarne akcija

Nakon uspješne humanitarne akcije održane 26. veljače. 2019. u Gimnaziji Eugena Kumičića Opatija, 15. travnja. 2019. učenici su u pratnji profesorice Ane Marković i ravnatelja škole Olivera Kvasine, prof. predali donaciju Onkološkom odjelu Dječje bolnice Kantrida KBC-a Rijeka.

Uz donaciju ‒ novi aspirator i inhalator, učenici su donijeli i poruke ohrabrenja, koje su zajedno s predmetnom nastavnicom napisali i prigodno ukrasili. Humanitarna akcija se odvijala kroz prodaju kolača učenika i djelatnika u prostorima Škole, a razvila se u sklopu fakultativne nastave Latinskoga jezika kada su učenici dobili zadatak napraviti tradicionalni rimski kolač pod nazivom Globi.

„Potaknuta sve većim brojem oboljelih i važnosti razvijanja empatije kod mladih ljudi, željela sam kod učenika osvijestiti društvenu odgovornost i spoznaju da su zdravi i kao takvi u mogućnosti pomagati potrebitima“, istaknula je profesorica Marković.

Ideja je vrlo brzo realizirana. U akciju su se uključili svi učenici i djelatnici Škole, čime se pokazala spremnost za rad, organiziranost i želja za pomoći. „Cilj akcije je bio, između ostaloga, i poveznica učenika sa sadašnjim pacijentima i ohrabrenje na putu njihova ozdravljenja, tj. da uskoro postanu redovni učenici ‒ djeca pomažu djeci“, istaknula je profesorica Marković.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Natječaj za dodjelu stipendija učenicima i studentima za školsku/akademsku godinu 2020./2021.

Na temelju članka 16. Odluke o stipendiranju učenika i studenata (“Službene novine Primorsko-goranske županije“ broj 34/15), članka 44. Statuta Grada ...