Početna - IZDVOJENO - Glamour Hollywooda u Opatiji

Glamour Hollywooda u Opatiji

Izložba “Glamour Hollywooda u Opatiji” može se pogledati u Umjetničkom paviljonu „Juraj Šporer“ od 4. travnja, pa do 29. travnja svakog radnog dana od 10 do 18 sati, a ulaz je slobodan za sve posjetitelje.

Ova izložba Hrvatskog muzeja turizma po prvi puta predstavlja Opatiji seriju reklamnih portreta slavnih holivudskih legendi tridesetih i četrdesetih godina prošloga stoljeća.

Riječ je o vintage fotografijama nastalima u to doba, pristiglima upravo iz Hollywooda i namijenjenih regionalnim zastupnicima poznate filmske MGM kompanije, a sve putem tadašnjih europskih distributera američkih filmova. Sjedište uglednog MGM filmskog studija u to doba bilo je u  Zagrebu, a za američku filmsku kompaniju MGM kao prevoditelj i osoba zadužena za odnose s javnošću radio je Tošo Dabac, osnivač Zagrebačke škole umjetničke fotografije.

Kolekcija koju predstavlja Hrvatski muzej turizma sačuvana je u privatnoj kolekciji i sada prvi put ponosno predstavljena u Opatiji.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Obavijest za roditelje – cijepljenje

Sva će cijepljenja biti završena na vrijeme   Zbog upita roditelja kako u opatijskoj pedijatrijskoj ambulanti nema cjepiva za njihovu ...