Početna - IZDVOJENO - I Glas Istre podnosi kaznenu prijavu protiv poslodavca
glas istre
foto: web

I Glas Istre podnosi kaznenu prijavu protiv poslodavca

Dok policija u Novom listu “češlja” poslovanje Uprave, u javnosti je odjeknula i vijest kako je zbog višemilijunskog dugovanja prema tiskari Novog lista upitno i daljnje tiskanje Glasa Istre u Rijeci. U Sindikatu novinara Glasa Istre su zbog nagomilanih problema ogorčeni te također najavljuju podnošenje kaznenih prijava protiv poslodavca.

Redakcija Glasa Istre dobila je danas obavijest kako se, unatoč dugogodišnjoj suradnji i istom vlasniku, istarski dnevni list više neće tiskati u Rijeci ukoliko se hitno ne podmiri dugovanje. Radi se o iznosu od oko šest milijuna kuna, no postoji i opcija da bi Glas Istre i dalje mogao nastaviti koristiti tiskaru Novog lista u slučaju dnevnog plaćanja troškova, što do sad nije bio slučaj.

No, kako su Sindikati više puta upozoravali problemi su brojni, pa se strahuje i od mogućeg gašenja oba medija. Djelatnike je posebno ogorčila i spoznaja da do dijela svojih pošteno zarađenih plaća ne mogu doći ni ovrhom, zbog neispravnih platnih listi koje su, kažu, nezakonite.

Sindikat novinara Novog lista podnio je kaznenu prijavu protiv Uprave zbog sumnji u isisavanje novca i sklapanje štetnih ugovora, a nezadovoljstvo je očito kulminiralo i u Glasu Istre.

Na današnjem sastanku Sindikata novinara Glasa Istre odlučeno je da se podnese kaznena prijava protiv poslodavca zbog nesavjesnog poslovanja.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...